Quantcast

Ουγγαρία-κορωνοϊός: Καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Η Ουγγαρία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 12.637 νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 1,045 εκατομμύριο, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 33.519, όπως προκύπτει από κυβερνητικό απολογισμό.

Η Ουγγαρία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων με ποσοστό εμβολιασμών κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επέβαλε νέους περιοριστικούς όρους την περασμένη Πέμπτη, μια ημέρα πριν ανακοινωθεί καθολικό λοκντάουν στη γειτονική της Αυστρία, η οποία έχει επίσης χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, η οποία είναι αντίθετη σε περαιτέρω λοκντάουν από τον φόβο για το πλήγμα στην οικονομία της, ξεκίνησε εμβολιαστική εκστρατεία αυτή την εβδομάδα χορηγώντας εμβόλια χωρίς να απαιτείται ραντεβού εν μέσω μιας ραγδαίας αύξησης νέων κρουσμάτων.

Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι 5,81 εκατομμύρια άνθρωποι ή λίγο κάτω από το 60% του πληθυσμού, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ 2,04 εκατομμύρια έχουν λάβει και αναμνηστική δόση.

Η Ουγγαρία έχει καταστήσει τις αναμνηστικές δόσεις υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας και η χρήση μάσκας απαιτείται και πάλι από το Σάββατο στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

Τα μέτρα αυτά ωστόσο δεν είναι τόσο αυστηρά όσο αυτά που είχαν ζητήσει ούγγροι γιατροί.

Η κυβέρνηση του Ορμπάν επίσης έχει επιτρέψει στις εταιρείες να καταστήσουν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 για τους εργαζομένους τους.

Η φαρμακοβιομηχανία Richter και ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα το κάνουν.

Η ιδέα ωστόσο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των Ούγγρων με κάποιους από αυτούς να εκφράζουν επιφυλάξεις, αν και είναι ήδη εμβολιασμένοι.