Quantcast

Oυκρανικό υπ. Άμυνας: Νεκρός ακόμα ένας Ρώσος υποστράτηγος

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως ο ρυθμός που προχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα επιβραδύνθηκε σήμερα. 

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ο ρώσος υποστράτηγος Βιτάλι Γκερασίμοφ, πρώτος υποδιοικητής της 41ης ρωσικής στρατιάς, σκοτώθηκε χθες, Δευτέρα. 

Είναι ο δεύτερος ρώσος υποστράτηγος που σκοτώνεται αφότου άρχισε η εισβολή. Δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να σχολιάσει και το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Ο Γερασίμοφ ήταν στρατηγός, αρχηγός του επιτελείου στρατού και πρώτος υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας. Είχε συμμετάσχει στον δεύτερο πόλεμο στην Τσετσενία και σε ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα στοιχεία που σχετίζονται με τον θάνατό του «δείχνουν σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας» στον ρωσικό στρατό.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δημοσίευσαν στο Twitter μια φωτογραφία κάποιου που είπαν ότι ήταν ο Βιτάλι Γερασίμοφ, με τη λέξη «Εκκαθάριση» (Liquidated) με κόκκινα γράμματα στο κάτω μέρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ