Quantcast

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό - Στους 81 οι νεκροί στην Κίνα

Ο απολογισμός των νεκρών στην Κίνα από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στη χώρα ανήλθε σε 81, την ώρα που η κυβέρνηση παρέτεινε τις διακοπές για το κινεζικό σεληνιακό Νέο Έτος και οι περισσότερες από τις μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν ή συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έχει φθάσει τα 2.744 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σύνολο της επικράτειας. Ο ιός εξαπλώθηκε σε πάνω από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας αποδέσμευσαν 60,33 δισ. γουάν (περίπου 7,85 δισ. ευρώ) για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου.  

Μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Κίνα κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και συνιστούν στο προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι, προκειμένου να προφυλαχθεί από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Επιπλέον οι εταιρείες δίνουν περισσότερες ημέρες διακοπών στους εργαζόμενούς τους, ακυρώνουν εκδηλώσεις και επιβάλουν καραντίνες καθώς προετοιμάζονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της απόφασης των κινεζικών αρχών να παρατείνουν τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος κατά 3 ημέρες ως τις 2 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Η αλυσίδα εστιατορίων Haidilao International Holding ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα καταστήματά της σε όλη την Κίνα από χθες Κυριακή ως την Παρασκευή, ενώ η εταιρεία gaming Tencent Holdings Ltd και η εταιρεία social media ByteDance συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι.

Πολλές άλλες εταιρείες συμβούλευσαν τους εργαζόμενούς τους που επιστρέφουν από την Ουχάν ή την επαρχία Χουμπέι να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ακύρωσε την εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα που λειτουργεί ξανά μετά το κινεζικό νέο έτος, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από τον κοροναϊό.

Οι επιχειρήσεις στην πόλη Σουζχού της ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκεται ένα βιομηχανικό πάρκο για φαρμακευτικές και τεχνολογικές εταιρείες θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον ως τις 8 Φεβρουαρίου.

 Τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία σταματούν να πωλούν πακέτα στην Κίνα -  Η Μαλαισία επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση για επισκέπτες από την Ουχάν και τη Χουμπέι

Τα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία σταμάτησαν να πωλούν πακέτα στην Κίνα λόγω της επιδημίας του κορονοαϊού στη χώρα και μόνο επαναπατρίζουν Ρώσους τουρίστες, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ντμίτρι Γκόριν, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ρωσικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων.

Η ενέργεια αυτή έγινε ύστερα από συστάσεις από τον αρμόδιο τουριστικό ρυθμιστικό φορέα της Ρωσίας, δήλωσε ο ίδιος. "Δεν πωλούνται ταξιδιωτικά πακέτα διότι υπάρχει απειλή για την ασφάλεια", δήλωσε. "Οι πωλήσεις (των ταξιδιωτικών πακέτων) σταμάτησαν την Παρασκευή.

Η Ρωσία, που έχει καθημερινά απευθείας πτήσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις, δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού. Περίπου 7.000 Ρώσοι τουρίστες που αγόρασαν πακέτα διακοπών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, δήλωσε ο Γκόριν. Περίπου 6.000 εξ αυτών είναι στο νησί Χαϊνάν και οι υπόλοιποι στην ηπειρωτική Κίνα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, η Μαλαισία επέβαλε προσωρινή απαγόρευση για Κινέζους επισκέπτες από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι. Η χώρα έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, που μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και να αποδειχθεί θανατηφόρος σε κάποιες περιπτώσεις.