Quantcast

Πεκίνο: Διάθεση 11.673 τόνων κατεψυγμένου χοιρινού για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς

Το Πεκίνο ανακοίνωσε την διάθεση επιπρόσθετων ποσοτήτων 11.673 τόνων κατεψυγμένου χοιρινού από τα κινεζικά αποθέματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Πρόκειται για την τρίτη αποδέσμευση ποσοτήτων χοιρινού από τα κεντρικά αποθέματα της Κίνας, μετά τις διακοπές για τους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Διαχείρισης Ξένου Συναλλάγματος στην Κίνα ανακοίνωσε ότι οι επιπτώσεις από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού θα είναι προσωρινές και περιορισμένες, ενώ η αγορά συναλλάγματος διαθέτει τις βάσεις και τις συνθήκες για την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της.

Επικαλούμενη την οικονομική ανθεκτικότητα της Κίνας, αλλά και το περιθώριο που υπάρχει για την εφαρμογή διορθωτικών κινήσεων η εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Ξένου Συναλλάγματος Ουάνγκ Τσανγίνγκ, υποστήριξε ότι οι μακροπρόθεσμες σταθερές της Κίνας για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης υψηλού επιπέδου παραμένουν αμετάβλητες.

Έτσι, όπως τόνισε η ίδια εκπρόσωπος θα διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της αγοράς ξένου συναλλάγματος.