Quantcast

Πόλεμος στην Ουκρανία - Συγκλονίζει ο Ολεγκ Προτάσοφ: «Γίνεται ένα παγκόσμιο έγκλημα...» - ΒΙΝΤΕΟ

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία περιέγραψε ο Ολεγκ Προτάσοφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στο Κίεβο.

«Τώρα δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στη χώρα. Όλοι οι δρόμοι έχουν κλείσει, χαλάσαμε και μόνοι μας δρόμους για να μην προχωρήσει ο εχθρός».

Όπως τόνισε, «δεν σκέφτηκα να φύγω από τη χώρα. Ξέραμε ότι είχε περικυκλώσει αυτός ο τρελός (σ.σ. Πούτιν) τη χώρα μας αλλά δεν περιμέναμε να φτάσει εδώ».

«Γίνεται ένα παγκόσμιο έγκλημα. Ήθελε να μπει πολύ γρήγορα, μέσα σε τρεις ημέρες στο Κίεβο, να ρίξει την κυβέρνηση να τον περιμένει ο ουκρανικός λαός με τα λουλούδια και μετά να δεχθούμε εμείς ότι η Κριμαία και το Ντονέτσκ ήταν δικά τους. Χάνει πολλά τανκς, μας βοήθησαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι με όπλα, θέλαμε και παραπάνω», τόνισε ο Προτάσοφ και πρόσθεσε:

«Για κάθε μέτρο αν έμπαιναν μέσα, θα πέθαινε πολύς κόσμος. Όλοι οι άνδρες πήραν όπλα – εκτός από τους στρατιώτες».

«Γι’ αυτό ρίχνει τόσες βόμβες θέλει να προκαλέσει πανικό» εξήγησε. «Πού είναι ο καλύτερος στρατός του κόσμου; Χάνουν πολλά τανκ (…) έκανε λάθος ο ηγέτης της Ρωσίας ότι θα τον περιμένουν… Νιώθουμε μίσος για τους Ρώσους» ανέφερε μάλιστα ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού.

«Περιμένουμε ανά πάσα στιγμή να μπει μέσα (στην Ουκρανία) και η Λευκορωσία» τόνισε ο Προτάσφ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τον Ζελένσκι σχολίασε πως «το παιδί είναι ήρωας. Είδατε πώς μίλησε χθες στην Ευρωπαϊκή Βουλή».

«Έχει τελειώσει για όλο τον κόσμο ο Πούτιν, έφερε τη χώρα του 30 – 40 χρόνια πίσω, ήθελε να κάνει τη Ρωσία Σοβιετική Ένωση και την έκανε» δήλωσε ειρωνικά ο Όλεγκ Προτάσοφ.

Ο κ. Προτάσοφ είπε ότι η οικογένειά του είναι στην Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε ότι «αν χρειαστεί θα βρω κι εγώ όπλο. Απλώς ζητούν οι δικοί μας όποιος δεν είναι πολύ έμπειρος, να μην βγει για να μην ενοχλεί».