Quantcast

Ριαμπκόφ: Η Ρωσία θα επιστρέψει στη συνθήκη New START, αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την «εχθρική στάση» τους

Η Ρωσία θα επιστρέψει στην πλήρη συμμόρφωση προς τη συνθήκη New START, αν η Ουάσινγκτον εγκαταλείψει την «εχθρική στάση» της έναντι της Μόσχας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως θα σταματήσουν να παρέχουν στη Ρωσία μερικές ενημερώσεις που απαιτούνται βάσει της συνθήκης για τον έλεγχο των εξοπλισμών, περιλαμβανομένων επικαιροποιήσεων για τους πυραύλους τους και τις τοποθεσίες εκτόξευσής τους, για να απαντήσουν με τον τρόπο αυτό στις «συνεχιζόμενες παραβιάσεις» της συμφωνίας εκ μέρους της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, η κίνηση δεν προκάλεσε έκπληξη στη Μόσχα και η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συνθήκη New START ισχύει παρά τα οποιαδήποτε αντίμετρα.

«Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε μέτρα ή αντίμετρα από την πλευρά των ΗΠΑ, η απόφασή μας να αναστείλουμε τη Συνθήκη START είναι ακλόνητη», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Και η δική μας προϋπόθεση για να επιστρέψουμε σε μια πλήρως λειτουργική συνθήκη είναι να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ τη θεμελιωδώς εχθρική στάση τους έναντι της Ρωσίας», πρόσθεσε.