Quantcast

Ρωσία: Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ λέει ότι 120 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από ουκρανικά πλήγματα από το 2022

Η ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε ότι 120 άμαχοι σκοτώθηκαν εκεί σε ουκρανικά πλήγματα και 651 τραυματίστηκαν από την αρχή του πολέμου πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Το Μπέλγκοροντ έχει κατ’ επανάληψη υποστεί ουκρανικές επιθέσεις με πυρά πυροβολικού, drones αλλά και από δυνάμεις προσκείμενες στην Ουκρανία. Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοβ δήλωσε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται 11 παιδιά, ενώ άλλα 51 έχουν τραυματιστεί, με κάποια εξ αυτών να υφίστανται ακρωτηριασμούς.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι επιθέσεις συνεχίζονται. Άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν», δήλωσε ο Γκλάντκοβ σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram, στο οποίο προειδοποιεί τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση κατά τους εορτασμούς για το ορθόδοξο Πάσχα στις 5 Μαΐου.

Το Κίεβο αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και λέει ότι έχει το δικαίωμα να χτυπήσει τη Ρωσία, αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν κλιμάκωση του πολέμου. Δυνάμεις προσκείμενες στην Ουκρανία έχουν κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να διεισδύσουν στα σύνορα και να προωθηθούν στο Μπέλγκοροντ.

Η Ρωσία δηλώνει ότι η χρήση δυτικών όπλων για επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ δείχνει ότι η Δύση είναι ουσιαστικά μια από τις πλευρές του πολέμου, που έχει σκοτώσει και τραυματίσει χιλιάδες στρατιώτες. Η Ρωσία και η Ουκρανία δεν έχουν δώσει στοιχεία για τις απώλειές τους μεταξύ των στρατιωτών τους.