Quantcast

Σανγκάη: Οργή για το λοκντάουν, παίρνουν από τις οικογένειες τα νοσούντα παιδιά - Λεηλασίες λόγω έλλειψης τροφίμων - Βίντεο

Θύελλα αντιδράσεων και κύμα σφοδρών  κινητοποιήσεων στους δρόμους έχει προκαλέσει το σκληρό λοκντάουν στη Σανγκάη, το οποίο μπήκε στην τρίτη εβδομάδα, με την έλλειψη τροφίμων να προκαλεί λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ.

Την οργή του κόσμου έχουν προκαλέσει τα πολύ σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν τον αποχωρισμό βρεφών και παιδιών κάτω των 7 ετών με κορωνοϊό από τις οικογένειές τους, τα οποία μεταφέρονται τα νοσοκομεία.

Επίσης οι κάτοικοι που διαγιγνώσκονται θετικοί δεν μπορούν να απομονωθούν στα σπίτια τους ακόμα κι αν νοσούν ήπια ή είναι ασυμπτωματικοί.

Επιπλέον, οι πολίτες αντιμετωπίζουν ήδη ελλείψεις τροφίμων καθώς η επέκταση του λοκντάουν έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις υπηρεσίες παράδοσης, στους ιστότοπους παντοπωλείων ακόμα και στο κρατικό δίκτυο διανομής προμηθειών. Οι κάτοικοι της Σανγκάης δυσκολεύονται να προμηθευτούν κρέας, ρύζι και άλλα τρόφιμα 

Η απόγνωση έχει γενικευτεί με την οργή να έχει κυριεύσει τους κατοίκους οι οποίοι πλέον λεηλατούν σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων και καταστρέφουν τα περιοριστικά οδοφράγματα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι παραγγέλνουν φαγητό και νερό και λαμβάνουν από την κυβέρνηση λαχανικά, κρέας και αυγά.

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, με πληθυσμό στα 26 εκατ., την Παρασκευή  και ενώ βρίσκεται σε σκληρό λοκντάουν για πάνω από τρεις εβδομάδες.

Όταν η Omicron εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Σαγκάη πριν από ένα μήνα, τέθηκαν σε καραντίνα μόνο ορισμένες περιοχές. Στη συνέχεια, καθώς ο ιός εξαπλώνονταν, οι αξιωματούχοι εφάρμοσαν ένα lockdown όπου η πόλη χωρίστηκε στα δύο και σε κάθε ένα από τα δύο μέρη εφαρμόζονταν ξεχωριστά μέτρα.

Οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν παραδεχτεί ότι η πόλη αντιμετωπίζει «δυσκολίες», αλλά τονίζουν ότι προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση.