Quantcast

Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ - Φοβούνται μεγάλο χτύπημα από το Ιράν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αμερικανικές αρχές, μπροστά στο ενδεχόμενο αντιποίνων από το Ιράν, μετά τη δολοφονία του Κοσέμ Σουλεϊμανί την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν πως το Ιράν θα απαντήσει και υπογραμμίζουν την υψηλή στρατιωτική ετοιμότητα της χώρας και την προετοιμασία της για μία πιθανή απόπειρα κατά Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή.

Επίσης, έχει εκδοθεί προειδοποίηση προς τα πλοία που πλέουν στον Περσικό για το “ενδεχόμενο ιρανικής ενέργειας” κατά αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το δημοσίευμα χωρίς να τον κατονομάζει, οι ΗΠΑ αναμένουν “μία μεγάλη επίθεση, μέσα στις δύο επόμενες ημέρες”.

Θωρακίζεται ο Λευκός Οίκος

Την ώρα που οι ΗΠΑ αναμένουν τα αντίποινα του Ιράν και η ένταση κλιμακώνεται, κορυφαίοι βοηθοί του Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν, τη Δευτέρα, για το ζήτημα ασφάλειας σε ολόκληρο τον Λευκό Οίκο.

Οπως αναφέρει το Politico, τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν πρόσθετους μυστικούς πράκτορες, αυστηρότερες υπηρεσίες ασφαλείας στις εισόδους και μεγαλύτερη προσοχή στους επισκέπτες. Υπάλληλος του Λευκού Οίκου, που επικαλείται το Politico, βάσει αυτών οι φρουροί θα περνούν λίγο περισσότερο χρόνο ή θα ελέγχουν πιο στενά τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον Λευκό Οίκο.

«Τίποτα, όμως, υπερβολικό που θα διαταράξει την είσοδο των ανθρώπων που έχουν θεμιτούς λόγους», αναφέρει. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι οι φρουροί θα διαβεβαιώνονται πως οι επισκέπτες είναι μόνοι τους στα αυτοκίνητα και θα χρησιμοποιούν σκύλους για έλεγχο, ο οποίος θα διαρκεί παραπάνω από το συνηθισμένο.