Quantcast

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Προειδοποίηση για τσουνάμι - Υπάρχουν παγιδευμένοι σε κτίρια

Το επίκεντρο της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης, μεγέθους 7,5 Ρίχτερ, εκτιμάται πως βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της ανατολικής ακτογραμμής της Ταϊβάν. Εκδόθηκε έκτακτο προειδοποιητικο δελτίο για τσουνάμι ύψους ως και τριών μέτρων σε παραθαλάσσιες περιοχές στον νότιο νομό Οκινάουα.

Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν μεταδίδουν πως κάτοικοι έχουν παγιδευτεί σε κτίρια τα οποία κατέρρευσαν στην πόλη Χουάλιεν της νήσου έπειτα από τον πολύ ισχυρό σεισμό.

Στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς διαπίστωσε πως η ηλεκτροδότηση κόπηκε σε τομείς της πόλης.

Ο σεισμός είναι «ο πιο ισχυρός εδώ και εικοσιπέντε χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, ο Γου Τσιεν-φου.

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές (...) Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», είπε ο κ. Γου σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 7,6 του Σεπτεμβρίου του 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 2.400 ανθρώπους.