Quantcast

Σεισμός στην Τουρκία: Δεκάδες αθλητές βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται τα μέλη τριών ομάδων βόλεϊ, 40 αθλητές της πάλης, πολλά αθλητικά στελέχη και οικογένειες αθλητών.

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία έπληξε και την αθλητική κοινότητα. Μέσα στους χιλιάδες αγνοούμενους, εκτός από τους ποδοσφαιριστές Κριστιάν Ατσού της Χατάισπορ, της Μαλάτιασπορ Εγιούπ Τουρκασλάν, όπως έκανε γνωστό η τουρκική ομοσπονδία βόλεϊ, έχει προστεθεί η γυναικεία ομάδα βόλεϊ RASUS KIMYA HATAY VOLEYBOL.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ως έδρα το προάστιο Ρασούς στο Γκαζιαντέπ, την πόλη που επίσης έχει υποστεί τρομερές ζημιές, ωστόσο το μεσημέρι της Κυριακής αγωνίζονταν στην έδρα της Αντάκια (Αντιόχεια) και άγνωστο γιατί παρέμεινε στην πόλη και δεν επέστρεψε στην έδρα της.

Η ομάδα έμεινε στις εστίες που υπήρχαν στο γήπεδο (Antakya Sports Hall) ή σε ξενοδοχείο που ήταν ακριβώς δίπλα. Τα δύο κτίρια κατέρρευσαν και όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, όλη η αποστολή είναι θαμμένη κάτω από τα συντρίμια.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην Αντιόχεια ήταν προγραμματισμένο να αναπτυξιακό τουρνουά βόλεϊ και στο ίδιο κτήριο βρίσκονταν δύο ομάδες βόλεϊ από την κατεχόμενη Κύπρο με τα μέλη τους να είναι στη λίστα με τους αγνοοούμενους.

Επίσης στην Μαλάτια αγνοούνται 15 αθλητές (11 βολεϊμπολίστες και 4 ποδοσφαιριστές) καθώς κατέρρευσε το ξενοδοχείο (Malatya Krçuval Hotel) που διέμεναν οι αποστολές τους.

Στο Καχραμανμάρας, που επίσης υπέστη φοβερές καταστροφές, αγνοούνται 40 αθλητές της πάλης που βρίσκονταν εκεί για προπονητικό καμπ!