Quantcast

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο τραυματίστηκε από πυροβολισμούς - Βίντεο

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, δέχθηκε πυροβολισμούς μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Ένα συμβάν με πυροβολισμούς συνέβη σήμερα μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης της Σλοβακίας σε μια τοποθεσία έξω από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Μάλιστα, δήλωσε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με αυτό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

«Μπορώ να επιβεβαιώνω ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού», ανέφερε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του Φίτσο.

Ο πρωθυπουργός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η στιγμή που ο τραυματίας Φίτσο απομακρύνεται από τους άντρες της ασφάλειάς του:

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών. Η πρόεδρος της Σλοβακίας, Σουζάνα Καπούτοβα, δήλωσε συγκλονισμένη από τη «βίαιη» ένοπλη επίθεση στον Φίτσο.