Quantcast

Σοκάρει η κατάθεση της Άμπερ Χερντ: Τα σκισμένα εσώρουχα, τα χαστούκια, οι βιαιοπραγίες και η κοκαΐνη -Βίντεο

Δυο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ξεκίνησε η εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει το 2018 ο Τζόνι Ντεπ, εναντίον της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, σε μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις διασημοτήτων.

Ο 58χρονος σταρ ζητά αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς όπως υποστηρίζει οι -ψευδείς- κατηγορίες περί κακοποίησης που του προσάπτει η πρώην σύζυγός του, του κατέστρεψαν την καριέρα και επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών του. Από την πλευρά της, η 36χρονη Άμπερ Χερντ αντεμήνυσε για 100 εκατ. δολάρια για την ενόχληση που της προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του και την ασυδοσία τους.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε σήμερα η Άμπερ Χερντ αυτό το «μοτίβο βίας» από τον πρώην σύζυγό της ξεκίνησε το 2012. Ωστόσο, στην κατάθεσή του, ο Ντεπ αρνήθηκε ότι χτύπησε ποτέ την πρώην σύζυγό του και αμφισβήτησε τις κατηγορίες της. Αντίθετα, υποστήριξε ότι η Χερντ ήταν εκείνη που έγινε βίαιη κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής της, η Χερντ μίλησε για τις πρώτες επαφές της με τον «χαρισματικό» Τζόνι Ντεπ στα γυρίσματα του «The Rum Diary» στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ είπε ότι «ερωτεύτηκαν» στην περιοδεία Τύπου της ταινίας όταν κυκλοφόρησε το 2011.

«Παλεύω να βρω τις λέξεις για να περιγράψω πόσο οδυνηρό είναι αυτό […] είναι φρικτό για μένα να κάθομαι εδώ για εβδομάδες και να ξαναζώ τα πάντα», είπε η Χερντ.

«Δεν αμύνθηκα.Τότε με χαστούκισε άλλη μια φορά, πιο δυνατά»

Όταν η δικηγόρος της τη ρώτησε αν θυμάται ποια ήταν η πρώτη φορά που την χτύπησε η ίδια απάντησε: «Ήταν σε μια στιγμή τόσο ηλίθια και ασήμαντη, παρ' όλα αυτά δεν θα τη ξεχάσω ποτέ, γιατί μου άλλαξε τη ζωή. Καθόμασταν στον καναπέ και μιλούσαμε -νορμάλ, χωρίς εντάσεις. Έπινε ένα ποτό και τότε δεν το είχα καταλάβει, αλλά μάλλον χρησιμοποιούσε κοκαΐνη από ένα βάζο που ήταν στο τραπέζι. Αντιλαμβάνομαι πως αυτό ακούγεται περίεργο, αλλά υπήρχε ένα vintage βάζο στο τραπέζι, με κοκαΐνη. Δεν τον είδα να κάνει χρήση εκείνη την ημέρα. Μόνο να πίνει αλκοόλ, ενώ μιλούσαμε.

Είχαμε βάλει μουσική και απολαμβάναμε ο ένας την παρέα του άλλου. Κάποια στιγμή τον ρώτησα για το τατουάζ που έχει στο χέρι του. Ήταν ένα μαύρο σημάδι, σαν να είχε φθαρεί από τα χρόνια. Δεν μπορούσες να διαβάσεις τι έγραφε. Τον ρώτησα τι γράφει. Μου απάντησε ''Wino'' (πρόκειται για τατουάζ με το όνομα της πρώην συντρόφου του Winona Ryder).

Γέλασα γιατί νόμιζα ότι αστειευόταν και με χαστούκισε στο πρόσωπο. Απλώς τον κοίταξα κάπως γελώντας, σκεπτόμενη ότι θα αρχίσει να γελάει κι εκείνος, για να μου πει ότι ήταν ένα αστείο. Όμως δεν το έκανε. Με χαστούκισε ξανά. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», είπε η Χερντ. «Σταμάτησα να γελάω. Δεν ήξερα τι να κάνω, γιατί δεν με είχαν χτυπήσει ποτέ ξανά σε σχέση». 

«Είμαι ενήλικας, κάθομαι δίπλα στον άνδρα που αγαπώ κι εκείνος με χαστουκίζει, ενώ δεν υπάρχει λόγος. Στο δεύτερο χαστούκι καταλαβαίνω ότι δεν κάνει πλάκα και επειδή δεν ήξερα τι να κάνω, απλά στεκόμουν και τον κοιτούσα. Δεν αντέδρασα. Δεν φρίκαρα. Δεν αμύνθηκα. Δεν είπα κάτι. Τότε με χαστούκισε άλλη μια φορά. Πιο δυνατά», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της ανέφερε: «Το ξέρω πως ήταν λάθος και πως έπρεπε να τον παρατήσω. Κι αυτό ήταν που μου ράγισε την καρδιά. Γιατί δεν ήθελα να τον αφήσω», είπε η Χερντ, ενώ πρόσθεσε ότι μετά από αυτό το ξέσπασμα, ο Ντεπ την παρακάλεσε γονυπετής για συγχώρεση, υποσχόμενος πως αυτό δεν θα επαναληφθεί. «Μου είπε ''συγγνώμη μωρό μου. Νόμισα ότι έχω νικήσει τον fucker και τον έχω βάλει στην άκρη. Πως έχω τελειώσει με αυτό το τέρας''». 

Στη συνέχεια η Χερντ διευκρίνισε πως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ήταν οι λόγοι για τη συμπεριφορά του Ντεπ, ο οποίος -σύμφωνα πάντα με την ίδια- ήταν διαφορετικός όταν έπαιρνε speed, άλλος όταν κατανάλωνε οπιούχα και τελείως διαφορετικός όταν έπαιρνε κοκαΐνη. 

«Μου έσκισε τα εσώρουχα και έβαλε τα δάχτυλά του μέσα μου ψάχνοντας για κοκαΐνη» 

Η Χερντ σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, αναφέρθηκε και σε ένα ακραίο περιστατικό το οποίο συνέβη ένα βράδυ αφού γύρισαν σπίτι τους μετά από μια επεισοδιακή έξοδο κατά την οποία «ο Τζόνι πήγε να σπάσει τον καρπό μιας κοπέλας που με ακούμπησε», όπως είπε η ίδια, καθώς ο Ντεπ θεώρησε ότι η κοπέλα την «έπεφτε» στην Χερντ. 

«Άρχισε να με ψάχνει. Έσκισε το φόρεμά μου, έπιανε τους μηρούς μου, έσκισε το εσώρουχό μου και μετά έβαλε τα δάχτυλά του μέσα μου για να με ψάξει. Είπε ότι έψαχνε την κοκαΐνη του. Εγώ απλώς στεκόμουν εκεί, χωρίς να ξέρω τι να κάνω. Έστριψε τα δάχτυλά του μέσα μου. Δεν του είπα σταμάτα ούτε τίποτε άλλο», ανέφερε η 36χρονη.