Quantcast

Το μέλλον των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών κρίνεται το Σάββατο στο Αμβούργο - Ποιοι οι πιθανοί διάδοχοι της Μέρκελ

Οι 1.001 σύνεδροι του CDU θα επιλέξουν τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος και ενδεχομένως στην Καγκελαρία το 2021.

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι  η 56χρονη γενική γραμματέας του CDU και πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου Σάαρλαντ, Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ, αποτελεί «φαβορί» μεταξύ των Γερμανών ψηφοφόρων, υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα καταφέρει να πείσει τους 1.001 συνέδρους που θα στηρίξουν τον χαρισματικό αντίπαλό της Φρίντριχ Μερτς.

Ο 63χρονος συνυποψήφιος για την προεδρία του CDU έχει τις «ευλογίες» πρωτοκλασάτων στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών, όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Τέλος, ο τρίτος υποψήφιος με τις λιγότερες όμως πιθανότητες είναι ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα για την πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες.

Yποψήφιος ηγέτης του CDU o Φρίντριχ Μέρτς

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ο Φρίντριχ Μερτς, πρώην Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική το 2009

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ενδεχόμενη νίκη του Μερτς ή του Σπαν θα προκαλέσει νέες εκλογές το επόμενο έτος.

Το CDU παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα της Γερμανίας. Εντούτοις, από 33% που έλαβε στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2017, λαμβάνει πλέον περίπου 28% στις δημοσκοπήσεις.