Quantcast

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει τον ΟΗΕ ότι μπορεί να νικήσει τη μάχη εναντίον της επιδημίας

Η Κίνα «έχει την πλήρη δυνατότητα» και την «πίστη» ότι μπορεί να νικήσει «τη μάχη εναντίον της επιδημίας» ιογενούς πνευμονίας που αντιμετωπίζει, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Τζανγκ Τζουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η κινεζική μόνιμη αντιπροσωπεία.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης των Τζανγκ Τζουν και Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του Οργανισμού, ο κινέζος διπλωμάτης αναγνώρισε ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια «κρίσιμη στιγμή», εκθέτοντας στον ΓΓ την κατάσταση και τα μέσα που έχει επιστρατεύσει για να αντιμετωπίσει τον νέο κοροναϊό.

Η Κίνα «συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα με ανοικτό πνεύμα, με διαφάνεια και επιστημονικό συντονισμό», διαβεβαίωσε ακόμη τον Γκουτέρες ο πρεσβευτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του. Με «συναίσθηση της ευθύνης της, η Κίνα δεν φείδεται καμιάς προσπάθειας για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να σώσει ζωές», πρόσθεσε ο Τζανγκ.

Πάντα σύμφωνα με την κινεζική ανακοίνωση, ο Γκουτέρες σχολίασε ότι ο ΟΗΕ έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της Κίνας θα θέσει υπό έλεγχο την επιδημία και είναι έτοιμος να προσφέρει όποια υποστήριξη και βοήθεια χρειαστεί».

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση επικοινωνίας του γραφείου Γκουτέρες ανέφερε ότι δεν έχει κανένα άλλο σχόλιο να προσθέσει στην ανακοίνωση της κινεζικής αντιπροσωπείας.