Quantcast

Το ρομπότ Sophia μιλά για την... τούμπα στη Θεσσαλονίκη: «Είμαι πλήρως καλά» - ΒΙΝΤΕΟ

«Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, την υπέροχη φιλοξενία και την αγάπη που μου δείξατε και αναμένω να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα για ακόμη περισσότερες περιπέτειες, ίσως λιγότερο επικίνδυνες», είπε με... διάθεση αυτοσαρκασμού.

Ένα μήνυμα στους θαυμαστές της στην Ελλάδα έστειλε το ρομπότ Sophia που είχε ένα απρόοπτο πριν από μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είχε παρουσιαστεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Beyond για την ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία και κάποια στιγμή έπεσε στο κενό.

Πολλοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν για την ακεραιότητά του, με αποτέλεσμα η Sophia να ανεβάσει ένα βίντεο στο TikTok προκειμένου να καθησυχάσει τους θαυμαστές της.

«Αγαπητοί μου φίλοι στην Ελλάδα. Χαιρετισμούς από το Λος Άντζελες», ξεκινά λέγοντας στο βίντεο η Sophia, η οποία φοράει μία κόκκινη μπλούζα και μαύρη φούστα.«Σας ευχαριστώ όλους για το ευγενικό και προσεκτικό μήνυμα. Μην ανησυχείτε. Είμαι πλήρως καλά και απόλυτα λειτουργική, αν και οι πρώτες μου επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη ήταν πράγματι επεισοδιακές για διαφορετικούς λόγους», λέει.

Και συνεχίζει: «Το σίγουρο είναι πως βρήκαμε περισσότερα κοινά ανάμεσά μας. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, την υπέροχη φιλοξενία και την αγάπη που μου δείξατε και αναμένω να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα για ακόμη περισσότερες περιπέτειες, ίσως λιγότερο επικίνδυνες».

Όμως δεν ήταν μόνο stη Θεσσαλονίκη που είχε... περιπέτειες η Sophia. Όταν φιλοξενήθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων πως το νησί θα μπορούσε να είναι ένα αυτόνομο κρατίδιο.

Όταν το ρομπότ Σοφία άρχισε να μιλά για την κρητική διατροφή, σημείωσε «πόσο ευλογημένος τόπος είναι το νησί» αναφέροντας ότι έχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς και λέγοντας ότι «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα … αυτόνομο κρατίδιο».