Quantcast

Τουλάχιστον 65 τραυματίες στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι

Εξήντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις σημερινές διαδηλώσεις των λεγόμενων “ κίτρινων γιλέκων” στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και 11 αστυνομικοί.

Ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούσαν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους.

Έχουμε κάνει περισσότερες από 107 συλλήψεις,” δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φιλίπ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (BFMTV) καλώντας τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η αστυνομία έκανε έλεγχο στοιχείων, αλλά και τσαντών που είχαν οι διαδηλωτές, καθώς έφταναν στην περιοχή των διαδηλώσεων.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων. Γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.