Quantcast

Τουρκικές εκλογές: «Προηγούμαστε» δηλώνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε περίπου στις 20:00 σήμερα το βράδυ ότι «προηγείται» στις προεδρικές εκλογές έναντι του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προηγούμαστε» ήταν η μονολεκτική ανάρτηση του Κιλιτσντάρογλου στο twitter.

Οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, που προέρχονται από το κόμμα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου δήλωσαν επίσης πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βρίσκεται σε τροχιά νίκης με καταμετρημένους σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων. Και οι δύο δήμαρχοι προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να είναι προσεκτικοί και να μην βασίζονται στα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu.

Κάνοντας λόγο για χειραγώγηση στην μετάδοση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων σε προηγούμενες εκλογές, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, που προέρχεται από το κόμμα της αντιπολίτευσης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα αρχικά αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu. «Δεν πιστεύουμε το Anadolu», είπε χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου.

«Μπορούμε να το πούμε άνετα: ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα», τόνισε επίσης ο Ιμάμογλου. Και ο δήμαρχος της Άγκυρας, και αυτός από το κόμμα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε πως ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προηγείται.

Επίσης, τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δήλωσαν στο Reuters ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται οριακά του Ερντογάν.

Ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.