Quantcast

Άλεκ Μπάλντουιν: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Κατηγορείται για τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς κατά τη γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Ο Άλεκ Μπάλντουιν και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς κατά τη γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Αυτή την κατηγορία ανακοίνωσαν με γραπτή δήλωση ο εισαγγελέας της πρώτης δικαστικής περιφέρειας του Νέου Μεξικού Mary Καρμάκ-Άλτιους και η ειδική εισαγγελέας του Rust, Άντρεα Ριμπ.  

Με βάση την κατηγορία που τους αποδίδεται, τόσο Μπόλντουιν, όσο και η Γκουτιέρεζ-Ριντ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε περίπτωση καταδίκης.

Από την άλλη ο Ντέιβ Χολς, ο βοηθός διευθυντή, δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της εξ αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.  

«Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις ανθρώπους - ο Μπάλντουιν, η  Γκουτιέρεζ-Ριντ ή ο Χολς- είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάτσινς θα ήταν σήμερα ζωντανή. Είναι τόσο απλό», δήλωσε η ειδική εισαγγελέας Άντρεα Ριμπ. 

«Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας 'Rust'. Στο Νέο Μεξικό δεν υπάρχει χώρος για κινηματογραφικά πλατό που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια», πρόσθεσε η ίδια.

Οι εισαγγελείς δεν έχουν καταθέσει επίσημα τις κατηγορίες - θα το πράξουν μέχρι το τέλος του μήνα.