Quantcast

Alessandro Safina: O Ιταλός τενόρος στο real.gr - «Η μουσική διαπερνά τη ζωή μας και δίνει δύναμη»

Λίγο πριν την μοναδική του συναυλία στο City Garden Theater by Christmas Theater στο Γαλάτσι,  την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ο Alessandro Safina ο πιο ερωτικός Ιταλός τενόρος μιλά στο real.gr για την διαδρομή του αλλά και για την μοναδική καλοκαιρινή βραδιά με τα μελωδικότερα  ιταλικά τραγούδια και τις διασημότερες άριες που θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό.

«Συνάντησα για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό πριν από μερικά χρόνια καλεσμένος του αγαπημένου μου φίλου Μάριου Φραγκούλη σε μια συναυλία του και πραγματικά θυμάμαι τη μεγάλη ζεστασιά και τη μεγάλη συμμετοχή του. Μετά δεν υπήρχαν άλλες ευκαιρίες μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο Νοέμβριο για μια συναυλία στο θέατρο CT με την Έμμα Τσάπλιν και νομίζω ότι το κοινό εκτίμησε τόσο πολύ την ερμηνεία μου και τα τραγούδια μου που οι διοργανωτές σκέφτηκαν να με προσκαλέσουν και πάλι,  για μια ακόμα  συναυλία πάντα στο CT αλλά  αυτή τη φορά καλοκαιρινή  στον κήπο. Η επιστροφή εδώ είναι μεγάλη χαρά και τιμή και πάντα ευχαριστώ τους διοργανωτές και όλους τους ανθρώπους που εκτιμούν τη μουσική και τη φωνή μου.»

Η διαδρομή του διάσημου  Ιταλού τενόρου είναι γεμάτη  σημαντικές συνεργασίες με τους Elton John, Emma Chaplin, Andrea Bocelli και πολλούς άλλους.

«Στην καριέρα μου είχα σημαντικές συνεργασίες, τον Elton John καθώς και τους Ewan McGregor, Rod Steward, Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Josè Carreras .Με τον Elton John για παράδειγμα όλα γεννήθηκαν από γνώση σε μια συναυλία όπου ήμασταν και οι δύο καλεσμένοι.Αμέσως μου πρότεινε να τραγουδήσω μαζί του το «Your song»  σε ντουέτο για φιλανθρωπικό σκοπό και από εκεί γεννήθηκε η συνεργασία μας αλλα και μια μεγάλη  φιλία.

Με τον  Andrea Bocelli κάναμε ντουέτο για πρώτη φορά στην Τασκένδη στο Ουζμπεκιστάν με τη Sarah Brightman ηχογραφήσαμε ένα πολύ ωραίο ντουέτο Sarai qui με μια μεγάλη περιοδεία μαζί της σε όλη την Ασία.»

Σημαντικό σταθμό του χαρακτηρίζει την ερμηνεία του στο 73ο Royal Variety Performance ενώπιον της  Βασίλισσας  Ελισάβετ «Ηταν πραγματικά μεγάλη συγκίνηση να παρευρεθώ σε αυτό το ιστορικό γεγονός. Θυμάμαι όταν η Βασίλισσα ανέβηκε στη σκηνή για να χαιρετήσει όλους τους καλλιτέχνες ανάμεσά τους η  Cher και ο Elton  John . Ήμουν κοντά στην Jenifer Lopez  και όταν η βασίλισσα μου έδωσε το χέρι της, ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Μετά από δύο χρόνια καραντίνας λόγω της πανδημίας του Covid ο διάσημος Ιταλός τενόρος μας μιλά για την ιδιαίτερη σημασία της μουσικής στη ζωή μας  «Η εμπειρία του Covid, η απομόνωση, ο εγκλεισμός και  η έλλειψη σχέσεων έχει δημιουργήσει πολλά δεινά στους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν απροετοίμαστοι για ένα τόσο δύσκολο και ακατανόητο υπαρξιακό γεγονός. Η μουσική διαπερνά πάντα τη ζωή μας σε στιγμές χαράς και πόνου και σίγουρα δίνει  δύναμη ακόμα και για να ξεπεράσουμε αυτή την τρομερή περίοδο.»