Quantcast

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Δ. Μοίρου για τον θάνατο του Ackerman - «Θρήνος για τον Αλ Πατσίνο»

Σοκαρισμένος από τον θάνατό του είναι ο Αλ Πατσίνο, αφού κάθε θεατρικό του έργο, εδώ και πενήντα χρόνια, ήταν μόνο, υπό την σκηνοθεσία του Ackerman. 

O θάνατος του καταξιωμένου σκηνοθέτη Robert Allan Ackerman έχει συγκλονίσει τον κόσμο του κινηματογράφου. Ανάμεσα σε εκείνους που θρηνούν την απώλεια αυτού του σπουδαίου σκηνοθέτη είναι και η Δέσποινα Μοίρου.

Για την Ελληνίδα ηθοποιό, ο εκλιπών ήταν ο άνθρωπος που τη βοήθησε να αναδειχτεί στη διεθνή σκηνή, καθώς την επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στο Μπρόντγουεϊ, σε ένα σπουδαίο έργο του Τένεσι Γουίλιαμς, και να την σκηνοθετήσει on stage του θεάτρου, έχοντας ο ίδιος σκηνοθετήσει, τους μεγαλύτερους σταρς του Χόλιγουντ, με πολλά βραβεία, εκ των οποίων, Oscars, και Emmy, στο βιογραφικό του.

Σοκαρισμένος από τον θάνατό του, είναι και ο δάσκαλος της, Αλ Πατσίνο, αφού κάθε θεατρικό του έργο, εδώ και πενήντα χρόνια, ήταν μόνο, υπό την σκηνοθεσία του Ackerman. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα συνυπήρχαν εκ νέου στην σκηνή του θεάτρου, όμως τους πρόλαβε ο θάνατος.

Λίγο πριν την λαμπερή βραδιά των Oscars, τόσο ο Αλ Πατσίνο, όσο και η Δέσποινα Μοίρου ειδοποιήθηκαν, για τον αιφνίδιο χαμό του, βυθίζοντάς τους, στην απόλυτη θλίψη.

Όμως πως γνωρίστηκε η διεθνής ταλαντούχα ηθοποιός  με τον σπουδαίο ακριβοθώρητο σκηνοθέτη;

«Είχα βγει με φόρμες, ένα ωραίο απόγευμα να αγοράσω γατοτροφή και βγαίνοντας από το μαγαζί, έπεσα πάνω στον Steven Spielberg και τον Allan Ackerman! Τους αναγνώρισα, έπαθα σοκ, και χωρίς δεύτερη σκέψη, πρόλαβα τον Ackerman, πριν μπει στη λιμουζίνα ,για να τον καλέσω, να έρθει να δει το stand up show μου, που είχα το ίδιο βράδυ !Του είπα ότι κάνω μιμήσεις και με κρατούσε, μες τη λεωφόρο, ζητώντας μου, να παίξω για αυτόν : «Κάνε μου την Lady Gaga, τον Ozzy,την Kardashian, και άλλους !!». Χωρίς να το καταλάβω εκείνη την στιγμή, το πρώτο κάστινγκ μαζί του, το πέρασα, στον δρόμο, κάνοντας μέσα σε δέκα λεπτά, δέκα μιμήσεις. Δύο μέρες αργότερα, με κάλεσε στην οντισιόν, που έκανε τότε, στο Χόλιγουντ. Σε αυτή την οντισιόν, του έπαιξα έργο του Τσέχωφ, και του Πίντερ, και μόλις τελείωσα τους μονολόγους, ανέβηκε στη σκηνή, και μου έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, για το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, που θα ανέβαζε στο Μπρόντγουεϊ, λέγοντας ο ίδιος στους παραγωγούς “Ανάψτε τα φώτα! Αυτήν έψαχνα!», θυμάται και συγκινείται, η Ελληνίδα σταρ.

«Ο Ackerman ήταν ο μοναδικός που σκηνοθετούσε τον δάσκαλο μου, Αλ Πατσίνο! Μίλησα μαζί του, και είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του!  Όταν με είχε καλέσει ο Ackerman στο σπίτι του, πληροφορήθηκα, ότι μόνο ο Αλ Πατσίνο και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, τον επισκεπτόντουσαν, γιατί ήταν ακριβοθώρητος και μοναχικός. Στην τελευταία μας συνάντηση στο σπίτι του, είδα και την αφίσα από το καινούργιο έργο, που ετοίμαζε να ανεβάσει φέτος ο Αλ Πατσίνο, πράγμα που τότε, δεν το είχανε δείξει, σε κανέναν άλλο! Προ πανδημίας μάλιστα, ο δάσκαλος μας Πατσίνο, μας είχε καλέσει σε ένα μονόλογο θεατρικό, σκηνοθετημένο από τον Ackerman, που ήταν απολαυστικοί και οι δυο τους!», εξομολογείται η Δέσποινα Μοίρου.