«Πόλεμος» Μέγκαν-Ανακτόρων - Γιατί οι δικηγόροι της Δούκισσας κατηγορούν τη βασιλική οικογένεια

Πηγές αναφέρουν ότι η Μέγκαν Μαρκλ αισθανόταν απροστάτευτη από τον θεσμό της μοναρχίας επειδή δεν την υπερασπίζονταν εναντίον δημοσιευμάτων που την εξόργιζαν αλλά ήταν αληθινά.  

Σε δικαστικά έγγραφα οι δικηγόροι της Δούκισσας του Σάσεξ αναφέρουν ότι η κάλυψη του Τύπου σχετικά με τη Μέγκαν ενώ ήταν έγκυος, κατέστρεψε την ψυχική της υγεία.

Επίσης, τα έγγραφα αναφέρουν ότι ήταν απροστάτευτη από τη βασιλική οικογένεια η οποία της απαγόρευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Πηγή επιβεβαίωσε στους "Times" ότι αυτό απευθύνεται ειδικά στην ομάδα του γραφείου Τύπου των Ανακτόρων και γενικότερα στο προσωπικό του Μπάκιγχαμ.

Οι αρμόδιοι συχνά αρνούνται να σχολιάσουν οτιδήποτε σε δημοσιογράφους όταν μία επίσημη απάντηση θα επιβεβαιώσει μια ιστορία ή θα βλάψει το μέλος της βασιλικής οικογένειας που εμπλέκεται.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε ένα περιστατικό που εξόργισε τη Δούκισσα του Σάσεξ και σχετίζεται με την παραίτηση της προσωπικής βοηθού της Μελίσα Τουμπάτι, το 2018, ενώ οι φήμες ήθελαν η γυναίκα να αναλύεται σε δάκρυα εξαιτίας των υπερβολικών απαιτήσεων της Μέγκαν.

Σύμφωνα με τους Τimes, η ομάδα του γραφείου Τύπου του Παλατιού του Κένσινγκτον που εκπροσωπούσε τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του, αντιμετώπιζε δυσκολία να διαψεύσει αυτές τις ιστορίες, επειδή ήταν αληθινές.

"Οι ιστορίες αυτές ήταν σταγόνα στον ωκεανό δεδομένου του τι συνέβαινε" είπε άλλη πηγή. Αλλά τα νομικά έγγραφα αναφέρουν ότι η Μέγκαν έγινε το αντικείμενο μεγάλου αριθμού ψευδών και βλαπτικών δημοσιευμάτων σε βρετανικές εφημερίδες, που προκάλεσαν τρομερό συναισθηματικό στρες και ζημιά στην ψυχική της υγεία.

"Καθώς οι φίλοι της δεν την είχαν δει ποτέ σε τέτοια κατάσταση, ορθώς ανησύχησαν για την υγεία της, ειδικά αφού ήταν έγκυος, απροστάτευτη από τον θεσμό και της είχε απαγορευτεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της". Οι ισχυρισμοί αυτοί αυξάνουν την προοπτική μέλη του προσωπικού των Ανακτόρων να κληθούν να καταθέσουν στο Ανώτατο δικαστήριο, αποκαλύπτοντας όλες τις εσωτερικές διεργασίες στο Παλάτι του Κένσινγκτον.