Quantcast

Η εκ βαθέων εξομολόγηση του Γ. Θεοφάνους στον realfm 97,8 και τον Ν. Χατζηνικολάου - Τι είπε για τη Eurovision

Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Γ. Θεοφάνους στον Ν. Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον realfm 97,8 με αφορμή τις εμφανίσεις του συνθέτη στο Παλλάς με τον τίτλο «Αντικριστά».  

Ο πολυτραγουδισμένος συνθέτης κάθισε αντικριστά με τον Ν. Χατζηνικολάου σχολιάζοντας πρώτα ότι «Πολλές φορές η μουσική έχει μεγαλύτερη δύναμη από την πολιτική», απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «μια ολόκληρη ραδιοφωνική ώρα χωρίς να μιλήσω για πολιτική, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο, λειτουργεί σαν όαση ραδιοφωνική».

Στην εκπομπή αναφέρθηκαν στις παραστάσεις «Αντικριστά», που ξεκινούν την Κυριακή 12/5 με τον μοναδικό συνθέτη πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή και θα συνεχίσουν με σημαντικούς δημιουργούς στην μαγική σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Ενώνοντας γενιές ανθρώπων που μεγάλωσαν και αγάπησαν τα τραγούδια τους, θα τα παρουσιάσουν με τη Σοφία Μανουσάκη, μία από τις σπουδαιότερες και πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της καθώς και τους αποκλειστικούς συνεργάτες του Γιώργου Θεοφάνους τα τελευταία χρόνια, Άκη Δείξιμο, Όλγα Βενετσιάνου και Νίκο Παπουτσή.

Στην παρέα ήρθε τηλεφωνικά και ο συνθέτης, Στέφανος Κορκολής, τον οποίο ο Γ. Θεοφάνους χαρακτήρισε κλασικό πιανίστα. Ο μουσουργός τόνισε ότι αν και οι δυο τους γνωρίζονται περίπου 30 χρόνια, δεν είχαν ποτέ «συμμαχήσει» μουσικά. Η συμφωνία έγινε πριν από λίγο καιρό στην εκπομπή του Γ. Θεοφάνους στο Open, όπου «δώσαμε τα χέρια και είπαμε "Καιρός είναι πια"» αποκάλυψε ο Στ. Κορκολής.

Ο Γ. Θεοφάνους φρόντισε να μιλήσει για τη διαφορά της μελωδίας, που ντύνεται από ένα πιάνο με εκείνη των τραπ τραγουδιών: «Τώρα πια άντε να πεις ένα τραγούδι της τραπ με ένα πιάνο. Γίνεται;».

Ο ίδιος συνέχισε με την αποκάλυψη ότι δεν είναι καλλίφωνος και για τον λόγο αυτόν ο Γ. Χατζηνάσιος του είχε πει κάποτε «γράφε εσύ και άσε το τραγούδι».

Επειδή ο Γ. Θεοφάνους έχει υπάρξει σε πολλά τηλεοπτικά σόου με τη φήμη του πολύ δύσκολου να τον ακολουθεί, ο ίδιος είπε: «Μπορεί να έχω τη φήμη του δύσκολου. Η τηλεόραση μου έκανε κακό. Κοιτώντας πίσω όμως, δεν θα άλλαζα την κρίση μου, τον τρόπο θα άλλαζα»

Παραδέχθηκε ο συνθέτης ότι πηγή έμπνευσής του μπορεί να είναι μια ωραία φωνή, αλλά και μια εικόνα στον κινηματογράφο, ενώ τόνισε ότι κανένα τραγούδι δεν μπορεί να χαθεί, γιατί όλα τα τραγούδια είναι ζωντανοί οργανισμοί.

Eurovision

Βεβαίως, η κουβέντα άγγιξε και το θέμα της Eurovision με τον Γ. Θεοφάνους να παραδέχεται: «Δεν νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι τραγούδι πια», ενώ αποκάλυψε για το τραγούδι της Ιρλανδίας το “Doomsday Blue” του non-binary καλλιτέχνη Bambie Thug, το οποίο έφερε στη σκηνή ξόρκια, πεντάλφα και κέρατα: «Το τραγούδι της Ιρλανδίας το είδα και χαμήλωσα τον ήχο».

Επίσης, ο ίδιος είπε πόσο εκτιμά τη Μαρίνα Σάττι: «Τη θαυμάζω και ως ηθοποιό, την έχω δει και στο θέατρο, στον «Ερωτόκριτο» και μου άρεσε πάρα πολύ» είπε ο Γ. Θεοφάνους και συμπλήρωσε: «Πολύ έξυπνο το τραγούδι, αλλά πλέον ο θεσμός είναι πιο πολύ vision παρά μουσική. Ετσι αν είναι ωραίο και σκηνικά, τότε σίγουρα θα πάει καλά. Φωνητικά δεν το συζητώ! Το τραγούδι μου αρέσει. Δεν είναι απλό πράγμα η Eurovision. Ημουν 24 όταν πήγα πρώτη φορά και πλέον έχουν αλλάξει πολλά. Η Eurovision είναι ένα οπτικό γεγονός το οποίο συνοδεύεται από μουσική».

Τελειώνοντας, ο ίδιος αποκάλυψε στον Ν. Χατζηνικολάου ότι οι επόμενοι με τους οποίους θα βρεθεί αντικριστά ο Γ. Θεοφάνους είναι οι: Κώστας Χατζής, Γιώργος Κατσαρός, Θανάσης Πολυκανδριώτης.