Ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Κάπερνικ

Ο πρώην σταρ του NFL, Κόλιν Καπερνικ, θα αποτελέσει κεντρικό πρόσωπο μιας σειράς ντοκιμαντέρ, παραγωγής της κορυφαίας πλατφόρμας Netflix.

Οπως είναι γνωστό, ο Κάπερνικ έγινε σύμβολο του αντιρατσιστικού κινήματος, όταν το 2016 και κατά την διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, γονάτισε διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Εκτοτε, ο εκ των κορυφαίων παικτών του αμερικανικού ποδοσφαίρου, δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η σειρά που ονομάσθηκε «Colin in Black & White», με σκηνοθέτιδα την Αβα Ντουβερνάϊ, επικεντρώνεται στην περίοδο όπου ο Κάπερνικ ήταν μαθητής και φοιτητής και κατά την διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε η ακτιβιστική του δράση. Μάλιστα, ο Κάπερνικ θα είναι και ο αφηγητής της ιστορίας του.

«Εξετάζουμε τις φυλετικές συγκρούσεις που αντιμετώπισα ως μαύρος, ο οποίος υιοθετήθηκε σε μια λευκή κοινότητα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου στο σχολείο», δήλωσε σχετικά ο Κάπερνικ και πρόσθεσε: «Πολύ συχνά βλέπουμε το φυλετικό ζήτημα και τις ιστορίες των μαύρων που αντιμετωπίζονται με λευκό φακό. Ο στόχος μου είναι να δώσω μια νέα προοπτική στις διαφορετικές πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι μαύροι».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ντουβερνάι, διακρίθηκε πέρυσι με τη σειρά «When They See Us», εμπνευσμένη από μία υπόθεση βιασμού στο Central Park, που οδήγησε σε -λανθασμένη-φυλάκιση πέντε εφήβων, τεσσάρων Αφροαμερικανών και ενός Ισπανόφωνου, οι οποίοι καταδικάστηκαν μετά από ομολογίες που ελήφθησαν υπό πίεση και ελλείψει φυσικών αποδεικτικών στοιχείων.

«Με την διαμαρτυρία του, ο Κόλιν Κάπερνικ άρχισε μια εθνική συζήτηση για το ζήτημα της φυλετικής δικαιοσύνης με εκτεταμένες συνέπειες για το αμερικανικό ποδόσφαιρο, τον πολιτισμό και για αυτόν προσωπικά», σχολίασε η διακεκριμένη σκηνοθέτιδα.