Quantcast

Τέλος η live ψυχαγωγία στον ΣΚΑΪ

Χωρίς ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΚΑΪ. Το πρωί ενημέρωση και το απόγευμα ριάλιτι και «Still standing» με τον Χρήστο Φερεντίνο.

Σε μια σημαντική απόφαση, που αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο, προχωρά ο ΣΚΑΪ ενόψει της νέας σεζόν. Το κανάλι του Φαλήρου έχει εδώ και καιρό αποφασίσει να αυξήσει τη δοσολογία της ενημέρωσης στο πρόγραμμά του, αφιερώνοντας όλη την πρωινή ζώνη έως τις 14:00 σε αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές, μεταφέροντας όλα τα ψυχαγωγικά προγράμματα στην απογευματινή ζώνη. Τώρα πάει τον στρατηγικό του σχεδιασμό ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, η διοίκηση του ΣΚΑΪ αποφάσισε να μην εντάξει καμία ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή τη νέα σεζόν, καταργώντας την τυπολογία της live ψυχαγωγίας από οποιαδήποτε ζώνη του προγράμματός του. Η εν λόγω απόφαση σχετίζεται με τον ευρύτερο σχεδιασμό του καναλιού να μειώσει το κόστος της ψυχαγωγίας και να περιοριστεί πλέον μόνο σε μαγνητοσκοπημένα ριάλιτι και τηλεπαιχνίδια. Η στρατηγική του ΣΚΑΪ συνοψίζεται στο τρίπτυχο «ενημέρωση το πρωί, τηλεπαιχνίδια το απόγευμα, Ατζούν το βράδυ». Η απόφαση αυτή αλλάζει άρδην τα δεδομένα και για τα πρόσωπα της ψυχαγωγίας του σταθμού.

Μετά τη διαφαινόμενη κατάργηση του slot 12-2, που καταλαμβάνουν φέτος η Φαίη Σκορδά τις καθημερινές με την εκπομπή «Fay’stime» και η Μαρία Μπακοδήμου το Σαββατοκύριακο με την εκπομπή «Γεια σου», ούτε το slot 3 με 5 θα δοθεί σε live ψυχαγωγική εκπομπή, όπως αρχικά είχε ακουστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κανάλι πραγματοποίησε μια αρχική συνάντηση με τη Φ. Σκορδά την περασμένη Πέμπτη, κάνοντας κυρίως τον απολογισμό της φετινής σεζόν.

Εκ νέου συζητήσεις του ΣΚΑΪ με τη Φ. Σκορδά και τη Μ. Μπακοδήμου θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα μετά το Πάσχα. Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, το πιθανότερο είναι οι δύο παρουσιάστριες να ολοκληρώσουν στο τέλος της σεζόν τη συνεργασία τους με το κανάλι του Φαλήρου. Χωρίς ζωντανό μαγκαζίνο στη ζώνη 3-5, ο ΣΚΑΪ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διατηρήσει το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» με τον Μάρκο Σεφερλή.

Ο Χρήστος Φερεντίνος θα αφήσει τον «Μονομάχο» και θα επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας το «Still standing», ενώ το κανάλι βρίσκεται στην τελική ευθεία για να «κλειδώσει» τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού. Οσον αφορά το «My style rocks», που παρουσιάζει η Κατερίνα Καραβάτου, δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο στη θέση του «My style rocks» να ενταχθεί άλλο ριάλιτι μόδας, που θα φέρει στην Ελλάδα ο Ατζούν Ιλιτζαλί.