Quantcast

«Έκρηξη» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς βάζει το ράλι στις τιμές του αργού. Πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, με φόβους για περαιτέρω άνοδο τις επόμενες εβδομάδες. Τι ζητά η αγορά από την κυβέρνηση.

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας κινδυνεύουν να βρεθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον φετινό χειμώνα. Στις δυσθεώρητες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου έρχεται να προστεθεί τώρα και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης, καθιστώντας δυσβάσταχτο το κόστος της θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ήδη, η τιμή για το φυσικό αέριο έχει σχεδόν διπλασιαστεί φέτος, ενώ το ράλι στις τιμές του αργού πετρελαίου, με αποτέλεσμα το Brent να ξεπεράσει την προηγούμενη εβδομάδα τα 80 δολάρια το βαρέλι, καθιστά το κόστος της αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης ακριβότερο κατά 40%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εγχώριας αγοράς πετρελαιοειδών. Να επισημανθεί ότι η τιμή του Brent εκτοξεύεται για πρώτη φορά σε αυτά τα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018 και εκτιμάται ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Περισσότερα στο Euro2day