Quantcast

«Εκρηκτική» άνοδος στο Χρηματιστήριο - Σε ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο

Που κινείται ο Γενικός Δείκτης Τιμών. Το ύψος των συναλλαγών.

Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές η προκήρυξη πρόωρων εκλογών τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους επενδυτές, καθώς τα οικονομικά ρίσκα που θα προέκυπταν από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εξαλείφονται.

Στο επίκεντρο του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές των τραπεζών και της ΔΕΗ, ενώ η μεγάλη άνοδος συνοδεύεται από σημαντική αύξηση του τζίρου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:50, διαμορφώθηκε στις 768,61 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,00%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,83 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,55%.

Την ίδια ώρα, ιστορικά χαμηλά καταγράφει η απόδοση των ελληνικών ομολόγων. 

 

Η αγορά ελληνικών ομολόγων δέχεται ώθηση και από το θετικό κλίμα που επικρατεί στην υπόλοιπη αγορά ομολόγων της ευρωζώνης, με τις αποδόσεις των ισπανικών και των πορτογαλικών ομολόγων να κινούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά.

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,005% με πτώση της τάξης του 10,6% από τα επίπεδα της Παρασκευής και σε νέα ιστορικά χαμηλά.