Quantcast

Γεωργιάδης σε τράπεζες: Εφαρμόστε με ελαστικότητα τα τραπεζικά κριτήρια για τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις

Σαφές μήνυμα στους παρόντες κατά την ειδική συνεδρίαση της Βουλής εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών να ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης και αυτή την περίοδο να μην εφαρμόζουν με αυστηρότητα τα τραπεζικά κριτήρια έστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Φωτογραφίζοντας σαφώς τη δυσαρέσκειά του για την κατώτερη των προσδοκιών ρευστότητα που έχουν παράσχει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις ο κ. Γεωργιάδης είπε: "Σαφώς και πρέπει να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια όπως έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως  οι τράπεζες πρέπει να τα εφαρμόσουν  με μεγαλύτερη ελαστικότητα για να δώσουν στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να πάρουν δάνειο, εφόσον πληρούν στοιχειώδη κριτήρια" είπε. 

Ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε μάλιστα να προειδοποιήσει τα τραπεζικά στελέχη πως τα επίχειρα από τυχόν λουκέτα στις επιχειρήσεις θα τα πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες: “Θα είναι τραγικό και για τις τράπεζες να φτάσουμε σε μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων. Αυτό θα πλήξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αλλά στο τέλος θα πλήξει και τις τράπεζες, που θα χάσουν κύκλο εργασιών, πελάτες και θα μεγαλώσουν τα κόκκινα δάνεια. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή".