Quantcast

Η διάταξη που βάζει «μαχαίρι» στις χρεώσεις POS για τρία χρόνια

Πως ξεμπλοκάρουν από τον Τειρεσία αιτήματα επιχειρηματιών για προμήθεια POS. Ποιοι κλάδοι θα επωφεληθούν από τις μειωμένες χρεώσεις. Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Για τρία χρόνια από σήμερα, μια σειρά επαγγελματιών που «λύγιζαν» από το υψηλό άθροισμα προμηθειών τραπεζών, παρόχων και εκδοτών καρτών θα πάρουν ανάσα. Διάταξη νόμου η οποία κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει ανώτατα όρια χρεώσεων για κάθε έναν από τους τρεις «παίκτες» , συμπιέζοντας τη συνολική χρέωση σε ύψος χαμηλότερο από 1%.

Παράλληλα, επιχειρείται να ξεμπλοκάρει η διάθεση POS σε επιχειρήσεις οι οποίες λόγω οφειλών βρίσκονται στη λίστα του Τειρεσία και μέχρι σήμερα το αίτημά τους για απόκτηση POS απορρίπτεται, ενώ καθιερώνονται και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Έτσι, οι εκδρομείς του Πάσχα θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Δια νόμου μείωση χρεώσεων

Με την τροπολογία καθορίζονται για χρονικό διάστημα 3 ετών, ανώτατα όρια προμηθειών και χρεώσεων για συναλλαγές αξίας έως 10 ευρώ που διενεργούνται με χρεωστικές πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες ιδιωτών. 

Περισσότερα στο Euro2day