Quantcast

«Η συνεργασία ασφαλιστών με το κράτος αποδίδει καρπούς» το μήνυμα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από την Ύδρα

Μήνυμα για την ανάγκη να θεσπιστούν κίνητρα με στόχο την ενίσχυση της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία προς όφελος των πολιτών έστειλε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και ο πρόεδρος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από την Ύδρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 24η συνάντηση Ασφαλιστών Αντασφαλιστών το τριήμερο 22 με 24 Μαϊου. 

Εστιάζοντας στις μεγάλες προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «ασφαλιστικό κενό, δημογραφικό και φυσικές καταστροφές».

Ειδικότερα, ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε την αναγκαιότητα μείωσης της φορολογίας και της άρσης αντικινήτρων, τονίζοντας τις προσπάθειες της ΕΑΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση.  Όπως ανέφερε, «οι παράγοντες που επηρεάζουν το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς είναι οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι πληθωριστικές πιέσεις, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας».

Στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στον ασφαλιστικό κλάδο αναφέρθηκαν ακόμη οι CEOs των ΝΝ, Interamerican και HDI, Φιλίππα Μιχάλη, Γιάννης Καντώρος και Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου αντίστοιχα.  Στο πλαίσιο του 24ου (αντ)ασφαλιστικού συνεδρίου η κα Μιχάλη αναφέρθηκε στη χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων και την ανάγκη να αναστραφεί αυτή η εικόνα, καθώς και στο δημογραφικό, ένα πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία πολλές δεκαετίες και που ακόμα συντηρείται. Ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε στο ρόλο των ασφαλιστών για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις στον κλάδο, ενώ ο κ. Σεμερτζόγλου μίλησε για την ανάγκη ορθής διαχείρισης του θέματος που αφορά τις φυσικές καταστροφές από την κοινωνία σε συνεργασία με τους ασφαλιστές .

Στο πλαίσιο της 24ης συνάντησης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Α. Σαρρηγεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ. της  ΕΑΕΕ, όπου με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κα. Θ. Αλαμπάση, του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ν. Μηλαπίδη, του Γενικού Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων κ. Κ. Αγραπιδά και του Υποδιοικητή ΕΦΚΑ κ. Κ. Μεγαρίτη συζητήθηκαν καίρια θέματα της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς και η ανάγκη της μείωσης του κενού προστασίας προς όφελος των πολιτών.