Quantcast

ΗΠΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συγκάλεσε η ΥΠΟΙΚ Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν συγκάλεσε τους επικεφαλής των κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ την Παρασκευή για μια μη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( FSOC ).

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εξέλιξη έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες να ενσταλάξουν την ηρεμία στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στους τραπεζικούς καταθέτες μετά την πρόσφατη αποτυχία δύο μεσαίου μεγέθους δανειστών στις ΗΠΑ και την παραλίγο κατάρρευση του τραπεζικού γίγαντα Credit Suisse Group AG πριν από την εξαγορά της από την μεσολάβηση της UBS Group AG.

Τα μέλη της FSOC περιλαμβάνουν τους επικεφαλής της Federal Reserve, της Federal Deposit Insurance Corp. και αρκετών άλλων ρυθμιστικών φορέων. Έχει μικρή νομική εξουσία, αλλά λειτουργεί ως συντονιστικό φόρουμ.

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν δεχθεί πιέσεις να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την ετοιμότητά τους να εγγυηθούν ανασφάλιστες τραπεζικές καταθέσεις στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, η οποία καταρρίφθηκε από την ξαφνική έξοδο τέτοιων κεφαλαίων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς, αμειβόμενος συνεργάτης στην τηλεόραση του Bloomberg, και ο πρώην Ομοσπονδιακός Αποθεματικός Κυβερνήτης Νταν Ταρούλο είναι μεταξύ εκείνων που έχουν τονίσει τη σημασία των κορυφαίων αξιωματούχων που εργάζονται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω σαφούς επικοινωνίας.