Quantcast

Ξεκινά ο Γολγοθάς των φόρων: Πόσα θα πληρώσουμε και πότε

Ξεκίνησε ο "Γολγοθάς" πληρωμής των φόρων, καθώς σχεδόν 15 δισ. ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουν τα ελληνικά νοικοκυριά έως το τέλος του έτους.

Αναλυτικά:

- Φόρος εισοδήματος

Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα καλούνται να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έληξε έληξε στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη λήγε στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 29 Νοεμβρίου. Επισημαίνεται πως το εκκαθαριστικό ενσωματώνει μέχρι και πέντε διαφορετικούς φόρους: εισοδήματος, πολυτελούς διαβίωσης, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου και οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν περίπου 3,7 δισ. ευρώ στις τρεις δόσεις. Επιπλέον 3 δισ. ευρώ αναμένονται από παρακρατήσεις και φόρους.

-ΕΝΦΙΑ

Έως τις 31 Αυγούστου αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2019 στο taxisnet. Yπενθυμίζεται ότι ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις: Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα δηλαδή με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.

- Επιχειρήσεις

Φόρους ύψους 3 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσου οι επιχειρήσεις για τα κέρδη του 2018.

-Ληξιπρόθεσμες οφειλές

Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πρέπει να καταβάλουν και τις δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά έως το τέλος του έτους αναμένεται να καταβληθεί περισσότερο από 1 δισ. ευρώ.

-Τέλη κυκλοφορίας

Σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020.Ενώ τα ειδοποιητήρια αναμένεται να σταλούν στους υπόχρεους στο τέλος Νοεμβρίου.