Quantcast

Moody's: Αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών

Οι διαρθρωτικές βελτιώσεις στην ελληνική οικονομία έχουν θετικό αντίκτυπο και ενισχύουν σημαντικά τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών.

Θετικά βλέπει η Moody's το μέλλον των μακροπρόθεσμων καταθέσεων σε έξι ελληνικές τράπεζες  (Alpha Bank Α.Ε., Attica Bank Α.Ε., Eurobank Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.) μετά την αναβάθμισή τους.

Ειδικότερα, λίγες μόλις ώρες αφότου η Fitch Ratings προχώρησε σε ανάλογη κίνηση, η Moody's Investors Service προχώρησε σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών, διατηρώντας, μάλιστα, σε θετικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης.

Όπως αναφέρει η Moody’s, οι διαρθρωτικές βελτιώσεις στην ελληνική οικονομία έχουν θετικό αντίκτυπο και ενισχύουν σημαντικά τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών.

Λαμβάνει επίσης υπόψη την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης για τις καλές προοπτικές των ελληνικών τραπεζών να διατηρήσουν τις σχετικά καλές επιδόσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο θα ενισχύσει επίσης την κεφαλαιακή τους βάση και τη δυνατότητα απορρόφησης ζημιών.

H αξιολόγηση των τραπεζών

Η Alpha Bank αναβαθμίστηκε σε «Ba1» από «Ba2», η Eurobank από «Baa3» σε «Ba2», η Εθνική Τράπεζα σε «Baa3» από «Ba2», η Πειραίως σε «Ba1» από «Ba3», η  Attica Bank σε «B3» από «Caa1» και η Παγκρήτια σε «B2» από «B3».