Quantcast

«Να προστατεύσουμε τα ιταλικά και ελληνικά τυριά»

Ο Αντόνιο Αουρίκιο αντιπρόεδρος της ASSOLATE, του οργανισμού που επιβλέπει τα Ιταλικά τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως μιλά για την ποιότητα των ελληνικών και ιταλικών τυριών.

«Να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τα τυροκομικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας και Προέλευσης της Ελλάδας και της Ιταλίας», τονίζει με δηλώσεις του στο real.gr ο αντιπρόεδρος της «Assolate» Αντόνιο Αουρίκιο, του οργανισμού που επιβλέπει τα ιταλικά τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «η γκοργκονζόλα, η μοτσαρέλα, το μασκαρπόνε, το ταλέτζο, το κουαρτιόλο, το παρμιτζάνο ρετζάνο, το πεκορίνο ρομάνο είναι ιταλικά τυριά υψηλής ποιότητας που έχουν φανατικούς καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα. Αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν τυριά μοναδικά σε ποιότητα και σε γεύση και σε τοπικό επίπεδο. Ξεχωρίζω από τα ελληνικά τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης την Γραβιέρα Αμφιλοχίας ,την Γραβιέρα Κρήτης, το Κασέρι Μυτιλήνης, το Καλαθάκι Λήμνου, την Φέτα Παρνασσού ,την γραβιέρα Νάξου και την κορυφαία αγελαδινή γραβιέρα Σαν Μιχάλη που θεωρώ εφάμιλλη σε αξία του, δικού μας παρμιτζάνο ρετζάνο. Έχουμε να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή που είναι πολιτισμική, γιατί τα τυριά μας διηγούνται μια αρχαία ιστορία , πριν ακόμη γίνει επιχειρηματική δραστηριότητα, προκειμένου να κάνουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν την αξία του αυθεντικού σε σύγκριση με τις απομιμήσεις».

Η αρχαία ιταλική τυροκομία έχει τις ρίζες της στην Νότια Ιταλία, που είναι και οι ελληνικές αποικίες της Μagna Grecia (Μεγάλης Ελλάδας ).

Ο Αντόνιο Αουρίκιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατοχύρωση προστατευόμενης ονομασία προελεύσεως, επισημαίνοντας ότι παράγονται ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες σε όλα τα στάδια παραγωγής μέχρι και την συσκευασία.

Με «όπλο» την ποιότητα

Δεν είναι τυχαίο ότι όραμά του είναι να διεισδύσουν τα ιταλικά τυριά σε όσες το δυνατόν περισσότερες χώρες του κόσμου. Κάτι που κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να υιοθετήσουν ακόμη περισσότερες ελληνικές εταιρείες που παράγουν ποιοτικά τυριά.

Ο Αντόνιο Αουρίκιο δίνει την απάντησή του και για το πώς πρέπει να κινηθεί η ιταλική και η ελληνική τυροκομία μετά την CoViD εποχή «η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο γεμάτο τραπέζι.

«Παρόλες τις αντιξοότητες, τόσο εμείς στην Ιταλία, όσο και εσείς στην Ελλάδα, έχουμε περισσότερο από ποτέ μια αποστολή, να καταστήσουμε σαφές ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι ένα τεράστιο τραπέζι, γεμάτο προϊόντα, που είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, ακόμη και από άποψη γεύσης, όλα υπέροχα, που έχουν ιστορία χιλιάδων ετών και υψηλή ποιότητα».

Η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα

Την ίδια ακριβώς φιλοσοφία της συνέχειας και της συνέπειας που διακρίνει τον όμιλο Αουρίκιο, εκπροσωπεί στην Ελλάδα και η οικογένεια Καμηλάρη, μια από τις πιο πρωτοποριακές ελληνικές επιχειρήσεις, που λειτουργεί σε υψηλά ποιοτικά, καινοτόμα και αυθεντικά πρότυπα αδιαλείπτως από το 1903, εξυπηρετώντας διαχρονικά πλήθος καταστημάτων ανά την Επικράτεια, διατηρώντας πάντα την έδρα της στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.