Quantcast

Ολο το πακέτο «αποζημίωσης» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Με τροπολογία το ΥΠΟΙΚ προσφέρει έκπτωση φόρου αλλά και πίστωση χρόνου για την καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων σε όσους εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια. Επισημοποιείται η μείωση του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων από την 1η Ιουνίου.

Μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% από 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου για τα μη αλκοολούχα ποτά, χυμούς και ροφήματα, τα εισιτήρια των κινηματογράφων αλλά και τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και της υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων και των αποσκευών τους προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας μπαίνουν σε τροχιά πρακτικής εφαρμογής τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Στην τροπολογία περιλαμβάνεται και το πακέτο αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι έχασαν τουλάχιστον 40% των μισθωμάτων που εισέπρατταν τους προηγούμενους μήνες. Ορίζεται ότι εφόσον εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40% έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με το 20% επί του 60% των μισθωμάτων αυτών (δηλαδή περίπου το 30% της απώλειας) από φορολογικές οφειλές με καταληκτική ημερομηνία από 31 Ιουλίου 2020. Δεν συμψηφίζονται με ρυθμίσεις δόσεων τμηματικής καταβολής.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιά προβλέπεται παράλληλα αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και παράταση προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών τους στην Εφορία.

Περισσότερα στο euro2day