Quantcast

Πιερρακάκης στο 4ο Athens Investment Forum: «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα»

«Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θέλοντας να τονίσει τη σημασία του Ταμείου και την τεράστια ευκαιρία που δίνεται στη χώρα να αξιοποιήσει κεφάλαια τα οποία θα αλλάξουν το παραγωγικό της μοντέλο. 

Τις δηλώσεις αυτές έκανε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, Athens Investment Forum 2021 στην ενότητα με τίτλο: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της οικονομίας ως επιταχυντής της ανάπτυξης». Επιπλέον, ο υπουργός αναφερόμενος στο θέμα της ψηφιακής εποχής και πόσο έχει εξελιχθεί η χώρα μας στο κομμάτι αυτό τόνισε ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2021 έγιναν 150 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές, όταν το 2018 είχαν 8,8 εκατ., το 2019 34 εκατ. και το 2020 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 320 εκατ. ευρώ για τις ψηφιακές πόλεις το οποίο στοχεύει στην ψηφιακή ανάπτυξη των δήμων ολόκληρης της χώρας ενώ στάθηκε και στο θέμα των μικροδορυφόρων καθώς θεωρεί ότι αναμένεται να αυξήσει τις δυνατότητες της ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να αναπτύξει προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες. Πέραν από τα αγκάθια της γραφειοκρατίας που προσπαθεί να λύσει το αρμόδιο υπουργείο, ο Κ. Πιερρακάκης κοιτάει έντονα και το μέλλον. Αναφερόμενος στο θέμα της δημιουργίας «διαδρόμων 5G» είπε ότι με το έργο αυτό θα φιλοξενούνται φορτηγά κατά μήκος των εθνικών οδών χωρίς οδηγούς ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 160 εκατ. θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Πρόκειται για μία απαραιτητη υποδομη για να μπορέσουμε να εχουμε αυτόνομα οχήματα σε επίπεδο φορτηγών» κατέληξε ο αρμόδιος υπουργός.

Στο πάνελ το οποίο συντόνιζε ο δημοσιογράφος Πάνος Πολυζωίδης συμμετείχαν επίσης: ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο National Technology Officer της Microsoft GREECE, CYPRUS, MALTA, Χάρης Τσαβδάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Neurosoft Νώντας Πασχαλίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνία της Πληροφορίας, Σταύρος Ασθενίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Ιωάννης Μητρόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CHOOSE Strategic Communications Partner, Γιάννης Δέτσης.