Quantcast

Πώς θα κερδίσετε έως 120 δόσεις στην Εφορία - Αναλυτικά η διαδικασία

Βήμα προς βήμα η είσοδος και οι επιλογές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της νέας ρύθμισης χρεών προς το Δημόσιο. Πότε επικυρώνεται η αίτηση και πώς απενεργοποιείται πλήρως ο κίνδυνος κατασχέσεων από την Εφορία.

Έξι διαφορετικές ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία οι οποίες έχουν καθιερωθεί από το 2013 μέχρι σήμερα, συνθέτουν την πρώτη εικόνα με την οποία έρχεται αντιμέτωπος όποιος φορολογούμενος επιχειρεί από χθες να «σπάσει» σε έως 120 δόσεις τον «πονοκέφαλο» των ληξιπρόθεσμων χρεών του.

Οι τέσσερις από αυτές είναι απενεργοποιημένες και οι μοναδικές ενεργές επιλογές από χθες αφορούν στην πάγια ρύθμιση (12-24 δόσεις για τρέχουσες οφειλές) ή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 σε:

* έως 120 δόσεις για φυσικά πρόσωπα και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα ή

* έως 24 μηνιαίες δόσεις για επιχειρήσεις εάν πρόκειται για τακτικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, εισόδημα, ΦΠΑ) ή σε 36 εάν πρόκειται για έκτακτους φόρους (μετά από έλεγχο).

Για να ρυθμίσετε τις οφειλές πρώτα ξεκινάτε από τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» επιλέγοντας Ρ6 στο σχετικό «παράθυρο» και στη συνέχεια Ρ2 προκειμένου να εντάξετε τις τρέχουσες οφειλές, μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2018 στην πάγια ρύθμιση η οποία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ και μετά το τέλος Ιουνίου.

Περισσότερα στο Euro2day