Quantcast

Σήμερα η πληρωμή προκαταβολής από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε προανθικό που είχαν οι παραγωγοί από τους παγετούς του 2021

Σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί τελικά η πληρωμή προκαταβολής των ενισχύσεων για τις ζημιές σε προανθικό στάδιο από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr.

Πρόκειται για 2.469 δικαιούχους (δικαιούχοι παραγωγοί μετά από τον πρώτο έλεγχο), οι οποίοι σήμερα θα δουν στους λογαριασμούς τους, το 70% των συγκεκριμένων ενισχύσεων δηλαδή περίπου κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, από τον συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι πληρωμές αφορούν ενισχύσεις σε παραγωγούς, οι οποίοι επλήγησαν από τους παγετούς της περιόδου, 15 Φεβρουαρίου έως 20 Απριλίου 2021, και των οποίων οι καλλιέργειες ήταν σε βλαστικό στάδιο, μη καλυπτόμενο ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ (προανθικό στάδιο).

Να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο 30% της πληρωμής θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με μοναδικό στόχο όπως αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού να είναι η ενίσχυση των παραγωγών και η στήριξή τους με κάθε τρόπο.

Άμεσα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την ενίσχυση όσων παραγωγών έχουν ζημιωθεί και δεν καλύπτονται από τις διατάξεις των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων με χρήση άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, έτσι ώστε όλοι, χωρίς διακρίσεις, να λάβουν το σύνολο των ενισχύσεων που δικαιούνται.