Quantcast

Στο Χρηµατιστήριο του Αµστερνταµ η ΤΗΕΟΝ ΙΝΤΕRNATIONAL

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της THEON INTERNATIONAL, και η ομάδα του χτύπησαν το gong κατά τη διάρκεια της τελετής, παρουσία της Simone Huis in ‘t Veld (CEO, Euronext Amsterdam) και του Ren van Vlerken (Head of Listings Euronext Amsterdam), για να γιορτάσουν την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της THEON INTERNATIONAL, και η ομάδα του χτύπησαν το gong κατά τη διάρκεια της τελετής, παρουσία της Simone Huis in ‘t Veld (CEO, Euronext Amsterdam) και του Ren van Vlerken (Head of Listings Euronext Amsterdam), για να γιορτάσουν την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ

Η ελληνική εταιρεία συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης εισήχθη στη ρυθμιζόμενη αγορά Euronext.

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), κορυφαίος σχεδιαστής και κατασκευαστής συστηµάτων νυχτερινής όρασης και θερµικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρµογές και εφαρµογές ασφαλείας µε ισχυρό παγκόσµιο αποτύπωµα, εισήγαγε τις µετοχές της στη ρυθµιζόµενη αγορά του Αµστερνταµ (Euronext), επιτυγχάνοντας την πρώτη δηµόσια εγγραφή στην Ευρώπη για το 2024.

Συνολικά 15,4 εκατ. µετοχές τοποθετήθηκαν σε θεσµικούς και ιδιώτες επενδυτές κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τοποθέτησης, συµπεριλαµβανοµένων 1,4 εκατ. µετοχών του δικαιώµατος προαίρεσης πώλησης. Ο συνολικός αριθµός των προσφερόµενων µετοχών αντιστοιχεί σε 22% του µετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 700 εκατοµµύρια ευρώ.

Η τελική τιµή προσφοράς 10 ευρώ ανά µετοχή καθορίστηκε µε τη διαδικασία του bookbuilding. Η διαπραγµάτευση στη ρυθµιζόµενη αγορά του Euronext Amsterdam ξεκίνησε την περασµένη Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024. Από την πλευρά της εταιρείας υπήρξε µεγάλη ικανοποίηση για την υψηλή ποιότητα των θεσµικών επενδυτών µε µακροχρόνιο ορίζοντα επένδυσης που εµπιστεύτηκαν την ΤHEON. Τα ακαθάριστα έσοδα της ΤΗΕΟΝ ανέρχονται σε 154 εκατ. ευρώ, συµπεριλαµβανοµένων των εσόδων από την πλήρη εξάσκηση του δικαιώµατος προαίρεσης πώλησης.

Τα καθαρά έσοδα από τις νεοεκδοθείσες µετοχές θα χρησιµοποιηθούν για την περαιτέρω επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της THEON µέσω εξαγορών.

«Η εισαγωγή της ΤΗΕΟΝ στο Χρηµατιστήριο του Αµστερνταµ µας επιτρέπει να επιταχύνουµε την υλοποίηση του επιχειρηµατικού και επενδυτικού µας πλάνου. Σκοπός µας είναι να προχωρήσουµε σε εξαγορές µε στόχο τον εµπλουτισµό του υπό διαχείριση προϊοντικού µας χαρτοφυλακίου, τη µερική καθετοποίηση της παραγωγής µας και την απόκτηση νέων τεχνολογιών, ώστε να συνεχίσουµε να προσφέρουµε στην παγκόσµια πελατειακή µας βάση νέα προηγµένα προϊόντα. Θέλω, επίσης, να επισηµάνω ότι είµαστε ιδιαίτερα ικανοποιηµένοι από την ποιότητα των επενδυτών που µας εµπιστεύτηκαν. Η ποιοτική συµµετοχή τους υπήρξε βασικό κριτήριό µας στον καθορισµό της τελικής τιµής ανά µετοχή», σχολίασε ο Κρίστιαν Χατζηµηνάς, Ιδρυτής και ?ιευθύνων Σύµβουλος της THEON.

Κατά το οικονοµικό έτος 2022, η THEON πραγµατοποίησε έσοδα 142,9 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας επαναλαµβανόµενη αύξηση, η οποία σε επίπεδο τελευταίας τριετίας (2020-2022) ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 62% ανά έτος, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT) για το ίδιο έτος έφτασε στο 27,8%, το υψηλότερο του κλάδου σε παγκόσµιο επίπεδο.

Η ΤΗΕΟΝ έκλεισε το 2023 µε πωλήσεις σχεδόν 220 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα υψηλή κερδοφορία, ενώ αναµένει διατήρηση αυτής της δυναµικής και το 2024.

Από τις µεγαλύτερες στον κόσµο

Η εταιρεία, που ανέβηκε µε δικές της δυνάµεις, κατάφερε να γίνει από τις µεγαλύτερες στον κόσµο στα όργανα νυχτερινής όρασης στον κλάδο της άµυνας. Με νέα κεφάλαια, στοχεύει να προχωρήσει σε νέες εξαγορές, διευρύνοντας το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της, αλλά και το πεδίο των δραστηριοτήτων της. Αυτή την περίοδο η ελληνική εταιρεία επενδύει σε νέες υποδοµές και κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η εταιρεία µέσα σε 5 χρόνια τριπλασίασε το προσωπικό που απασχολεί, δηµιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα πραγµατοποιεί διαχρονικά πάνω από το 95% των πωλήσεων στο εξωτερικό, µε πωλήσεις σε 68 χώρες.

Πρόσφατα, µάλιστα, η ΤΗΕΟΝ υπέγραψε νέα σηµαντικά συµβόλαια µε στρατούς αναφοράς, µεταξύ άλλων, του Γερµανικού Σώµατος Πεζοναυτών αλλά και του Σώµατος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της στον κλάδο και το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των υφιστάµενων πελατών που οδηγούν σε επαναλαµβανόµενες συµβάσεις και πωλήσεις.

Η UBS Europe SE ενήργησε ως Παγκόσµιος Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, ενώ στην κοινοπραξία των τραπεζών συµµετείχε επίσης η Coöperatieve Rabobank U.A., σε συνεργασία µε την Kepler Cheuvreux SA και τη Stifel Europe Bank AG.