Quantcast

Theon Sensors: Αποχωρεί από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού

Η Theon Sensors, μία από τις ναυαρχίδες εταιρίες του Ομίλου EFA GROUP, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) κρίνοντας ότι τα συμφέροντα της εταιρίας, αλλά και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) ευρύτερα, δεν υποστηρίζονται και δεν προάγονται από τον ΣΕΚΠΥ.

Μάλιστα, πρόσφατα το real.gr σε εκτενές άρθρο έκανε αναφορά για κλίμα μείζονος δυσαρέσκειας στους κόλπους του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, αλλά και γενικότερα στην αμυντική βιομηχανία. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που φέρουν εταιρίες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) να μην είναι ευχαριστημένες με την εκπροσώπησή τους από τον Σύνδεσμο, εξού και η πληθώρα των πρόσφατων αποχωρήσεων.

Η ισχυροποίηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια. Γνωρίζουμε ότι ο έτερος σύνδεσμος, η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.), που διαθέτει 44 εταιρίες-μέλη, όλες ενεργές και με κυρίως αμυντική δραστηριότητα, που καλύπτουν το 95% περίπου της ΕΑΒΙ έχει καταβάλει στο παρελθόν ουσιαστικές προσπάθειες να συγχωνευτούν οι δυο ενώσεις, ενώ πάντα ως πρώτο βήμα ενθαρρύνουν τα μέλη τους να είναι και μέλη στο ΣΕΚΠΥ. Δυστυχώς τότε παρά τις προσπάθειες δεν ευοδώθηκε σύμπνοια απόψεων.

Ίσως περισσότερο από ποτέ να πρέπει να εξεταστεί εκ νέουτο θέμα να υπάρξει συγχώνευση των δύο Ενώσεων με στόχο ένα καλύτερο αύριο για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των διεθνών προοπτικών της.