Quantcast

Την άνοιξη ανοίγει το νέο πεντάστερο του ομίλου Μεταξά στη Σαντορίνη

Τον Μάιο του 2020 προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του δεύτερου πολυτελούς ξενοδοχείου του ομίλου ξενοδοχείων Μεταξά (Metaxa Hospitality Group) στη Σαντορίνη.

To νέο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 68 δωματίων, αναπτύσσεται στην περιοχή Βλυχάδα και αναμένεται να είναι το τέταρτο κατά σειρά που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο του Metaxa Hospitality Group. Πρόκειται για μία επένδυση 14 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου στο νησί.

Την ίδια στιγμή, το Metaxa Hospitality Group προωθεί μία ακόμη επένδυση, αυτή τη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Καβούσι. Το επενδυτικό έργο με την ονομασία «CAPE THOLOS LUXURY RESORT» στην περιοχή «Θόλος - Χυλόφτες - Σχοινιάς» Καβουσίου, στον Δήμο Ιεράπετρας προβλέπει τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος και την ανάπτυξη μίας μαρίνας.

Το project, ύψους 150 εκατ. ευρώ, έχει πάρει το «πράσινο φως» από το διοικητικό συμβούλιο του Enterprise Greece για ένταξή του στις Στρατηγικές Επενδύσεις και εκκρεμούν η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και η επικύρωσή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εξελίξεις που θα επιτρέψουν την εκπόνηση του masterplan.

Χαρτοφυλάκιο

Το portfolio του ομίλου σήμερα περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη και Σαντορίνη, το all inclusive 5άστερο Creta Maris Beach Resort με 681 δωμάτια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, το πολυτελές Magic Life Candia Maris με 317 δωμάτια στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δυναμικότητας 57 δωματίων στη Σαντορίνη. Παράλληλα, ο όμιλος έχει στο χαρτοφυλάκιό του ένα συνεδριακό κέντρο στην Κρήτη, το Creta Convention Center, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας και το μεγαλύτερο σε έκταση στην Κρήτη. Διαθέτει 30 συνεδριακές αίθουσες και μπορεί να φιλοξενήσει έως 5.025 συνέδρους.

Το 2018, το Metaxa Hospitality Group φιλοξένησε στα τρία ξενοδοχεία του (1.023 δωματίων) 168.000 επισκέπτες. Ο όμιλος με ετήσιο τζίρο στα 37,5 εκατ. ευρώ, αριθμεί 669 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 535 είναι από την Κρήτη και οι 122 από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Νέα ταυτότητα

Πρόσφατα ο όμιλος παρουσίασε τη νέα εταιρική ταυτότητά του, στην οποία εκφράζονται οι τρεις βασικοί άξονες της φιλοσοφίας του για αυθεντική φιλοξενία με σεβασμό στα τοπικά χαρακτηριστικά των προορισμών, βιώσιμη ανάπτυξη με πρωταρχική μέριμνα τη δημιουργία αλυσίδων αξίας για κάθε τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά και για επισκέπτες και στελέχη.

Τα χρώματα και το σχέδιο για την απεικόνιση του νέου λογοτύπου είναι εμπνευσμένα από την Κρήτη, τόπο από τον οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά του ο όμιλος, και τον Μινωικό πολιτισμό.