Quantcast

Ο άνθρωπος το 3000: Καμπούρα, κυρτά άκρα, μεγαλύτερο κεφάλι, μικρότερος εγκέφαλος - Αιτία η τεχνολογία - Βίντεο

Σύμφωνα με την Daily Mail οι άνθρωποι το 3.000 μ.Χ θα έχουν καμπούρα, κυρτά άκρα, μεγαλύτερο κεφάλι αλλά με μικρότερο εγκέφαλο και δεύτερο σετ βλεφάρων, για να προστατεύουν τα μάτια τους από την ακτινοβολία, σύμφωνα με εικονικό μοντέλο προσομοίωσης του ανθρώπου.

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο άνθρωπος του μέλλοντος εξελικτικά θα αποκτήσει συρρικνωμένο λαιμό και «παλάμη πληκτρολόγησης», τα δάχτυλά του δηλαδή δεν θα κλείνουν αλλά θα είναι «αγκυλωμένα» στη θέση με την οποία κρατάμε σήμερα το κινητό και πληκτρολογούμε.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές δημιούργησαν την Mindy, ένα κουρασμένο και γερασμένο μοντέλο νεαρού ανθρώπου στο μέλλον προκειμένου να αφυπνίσουν τους σημερινούς ανθρώπους, οπτικοποιώντας to πώς η τεχνολογία επηρεάζει το σώμα μας.

Πρόκειται για επιστημονική έρευνα και γνώμες ειδικών, στοιχεία τα οποία διοχετεύθηκαν σε τρισδιάστατο πρόγραμμα για να δημιουργηθεί το μοντέλο ενός μελλοντικού ανθρώπου του οποίου το σώμα έχει αλλάξει λόγω της συνεπούς χρήσης smartphone, υπολογιστών και άλλης τεχνολογίας.