Quantcast

Έκλεισε τη συζήτηση περί «εθνικισμού» ο Δένδιας - Μεγαλώνουμε την Ελλάδα με επέκταση των ναυτικών μας μιλίων

Με κατηγορηματικό τρόπο έκλεισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τη συζήτηση η οποία άνοιξε μετά τη χθεσινή αναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε εθνικισμό των 12 μιλίων. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως στέλνοντας καθησυχαστικό μήνυμα και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Δένδιας τόνισε μιλώντας στη Βουλή ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία αλλα και τα κυριαρχικά δικαιώματα, και μεγαλώνει την Ελλάδα επεκτείνοντας τα ναυτικά της μίλια. 

"Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι φοβική, δεν είναι πολιτική μιας περίκλειστης , μίζερης και ανασφαλούς Ελλάδας. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Την πατρίδα, που τη μεγαλώνουμε με την επέκταση χωρικών υδάτων. προχωράμε με έντιμες συμφωνίες πλην της Τουρκίας που αρνείται.

Πιστεύουμε βαθιά στα προσόντα του ελληνικού λαού, στις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα λαμπερή και ευρωπαϊκή" είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της πρότασης δυσπιστίας ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ως κατ’εξοχήν φιλολαϊκό μέτρο τη δυνατότητα του ιδιώτη να αποφύγει τη μέγγενη του συστήματος. "Η Νέα Δημοκρατία  το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ένα λαϊκό κόμμα που θα προασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Τη σχέση μας με την κοινωνία και τους αγρότες δεν θα την εκχωρήσουμε ποτέ" κατέληξε ο κ. Δένδιας.