Quantcast

Αδ. Γεωργιάδης: Ιστορική η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ιστορικής σημασίας για τη χώρα χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τη συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας η οποία αυξάνει σε σημαντικό βαθμό και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων αλλά και την αποπληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

"Χθες πετύχαμε ιστορική συμφωνία καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη αποφάσισε να συμπράξει συνεταιρισμό με την εταιρεία ONEX για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Στόχος είναι μέχρι το  τέλος Δεκεμβρίου  να έχει κατατεθεί η πρόταση στο δικαστήριο ώστε από άνοιξη αν η ελληνική Δικαιοσύνη το εγκρίνει να προχωρήσει η εφαρμογή του με καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους  και επενδύσεις" είπε. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι  η είδηση που προκάλεσε μεγάλη χαρά στους εργαζομένους  αποτελεί την ολοκλήρωσης μιας ευθύνης που ανέλαβε ο ίδιος. "Όταν φτάσαμε στο Υπουργείο  με τον κ. Παπαθαναση βρήκαμε τρία ναυπηγεία κλειστά εδώ και δεκαετίες.

Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε θα έχουμε τρία ναυπηγεία που λειτουργούν. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε. Η Ελλάδα των επενδύσεων, της εργασίας, της παραγωγής. Είναι από μόνη της η είδηση , μια πολύ μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία , στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό" είπε χαρακτηριστικά.