Αγγελής για Novartis: «Πανταχού παρών σαν τον Θεό ο Ρασπούτιν» - Η απάντηση της Τουλουπάκη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής στην «μαραθώνια» κατάθεσή του που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες και δόθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, φέρεται να είπε ότι ο Ρασπούτιν ήταν «Πανταχού παρών στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σαν το Θεό» και πως «όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής κατέθεσε πως τον ρόλο του Ρασπούτιν γνώριζαν η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η πρώην επιθεωρήτρια Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Φέρεται μάλιστα να αναφέρθηκε σε δύο συναντήσεις που είχε ο ιδιος και με τα τρία παραπάνω πρόσωπα όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο "Ρασπούτιν", με τον κ. Καλογήρου ωστόσο να λέει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία κι «από πιο πάνω» για την απομάκρυνσή της.

Παρεμβάσεις και σε άλλες υποθέσεις

Πέραν της Novartis ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες πως και σε άλλες «πολύκροτες» υποθέσεις υπήρξαν παρεμβάσεις από τον «Ρασπούτιν» ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 ειχαν «ξεχαστεί» δικογραφίες στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου και άλλες που μπήκαν στο αρχείο για τις οποίες «αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους".

«Φίλοι οι Εισαγγελείς αλλά φιλτάτη η αλήθεια»

Αναφερόμενος ο κ. Αγγελης στις σχέσεις του και με την κ. Δημητρίου αλλά και με την κ. Τουλουπάκη εμφανίζεται να λέει πως "Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια".

Ειδικότερα, φέρεται να κατέθεσε πως «η συμπεριφορά της κ.Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο  του οποίου  ακολουθούσε τις εντολές του, που ήταν ισχυρότερο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα.Κουμάντο στην Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε ο «Ρασπούτιν» κι όχι οι Εισαγγελείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε και στοιχεία προς απόδειξη των ισχυρισμών του, μεταξύ των οποίων έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κ.Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα που διενεργούσαν οι Επιθεωρητές για το κόστος των φαρμάκων της Novartis.

Τέλος επιβεβαίωσε ενωπιον του κ. Ευ.Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Αρειο Πάγο και επανέλαβε ,ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Η απάντηση της Τουλουπάκη στον Αγγελή για τον «Ρασπούτιν»

«Η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται», αναφέρει σε δήλωσή της η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, απαντώντας στην κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Ολόκληρη η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη:

«Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο,τι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνά μας απτόητοι στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…»