Quantcast

Δεν θα γίνει το debate - Δεν συμφώνησαν στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής

Άκαρπη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το ντιμπέιτ. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο για  ημερομηνία στην οποία να συμφωνούν όλοι και ως εκ τούτου αποχώρησαν ανακοινώνοντας ότι δεν θα υπάρξει διεξαγωγή ντιμπέιτ. 

Στη σημερινή συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επανέφερε στο τραπέζι πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου και μάλιστα αργά το βράδυ (22:00) προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι αρχηγοί. Υπενθυμίζεται ότι η 1η Ιουλίου ήταν η ημερομηνία για την οποία αρχικά υπήρξε θετική διάθεση ωστόσο απορρίφθηκε λόγω της έκτακτης σύγκλησης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουλίου. Η νέα  πρόταση του κ. Ηλιόπουλου ωστόσο απορρίφθηκε εκ νέου από το ΚΚΕ το οποίο είχε ήδη αλλάξει δύο φορές κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση του ΚΚΕ λειτούργησε καταλυτικά ώστε να μην υπάρξει συμφωνία καθώς κανένας δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να πιέσει καταστάσεις για διεξαγωγή ντιμπέιτ. Ενδεικτικό της απροθυμίας όλων ήταν ότι αποχώρησαν χωρίς να ανανεώσουν το ραντεβού τους.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι η Ν.Δ συμφώνησε στη διεξαγωγή ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου επανέφερε την πρόταση για ντιμπέιτ μόνο μεταξύ Τσίπρα -Μητσοτάκη εξαπολύοντας νέα επίθεση στη Ν.Δ για την απόρριψη αυτού του σεναρίου. "Ο κόσμος μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του" είπε ο κ. Ηλιόπουλος. 

Επίθεση στον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε όμως ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Μ.Όθωνας: "Αποδείχθηκε ότι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αναβολή ντιμπέιτ ήταν προσχηματικός. Αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς".

"Η Ν.Δ προσήλθε με δύο διαφορετικές ημερομηνίες στις οποίες δεν συμφώνησαν τα άλλα κόμματα. Συμφωνήσαμε και με την επαναφορά της πρότασης  1ης Ιουλίου αλλά δεν υπήρξε συμφωνία από άλλα κόμματα. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Κωνσταντίνος Ζούλας.