Quantcast

Ακρόαση στη Βουλή της νέας διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης - Ζούλας: Τα ταμεία της ΕΡΤ είναι άδεια

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση για τη θέση Προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας την κατάσταση στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Ο κ. Ζούλας εστιάστηκε στην οικονομική κατάσταση , λέγοντας πως τα ταμεία της ΕΡΤ  είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Αίσθηση προκάλεσε η ευθεία μομφή του κ. Ζούλα για την ποιότητα ενημέρωσης που παρείχε η ΕΡΤ στο πρόσφατο παρελθόν, με τον προτεινόμενο Πρόεδρο να υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ κατά το πρόσφατο παρελθόν  παραβίασε βάναυσα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας γι’ αυτό και οι πολίτες την έβγαλαν από τις επιλογές τους.

«Η ΕΡΤ χρειάζεται γενναία ανανέωση προσωπικού χωρίς απολύσεις. Από τους 2200 μόνιμους υπαλλήλους μόνο οι 170 είναι  κάτω των 40 ετών. Τα ραδιόφωνα δεν έχουν ηχολήπτες, στην τηλεόραση απουσιάζουν μοντέρ. Η ΕΡΤ πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της  και αμέσως μετά να εκσυγχρονιστεί» είπε.

Ολοκληρώνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζούλας είπε ότι στόχος του είναι  να αποκτήσει η ΕΡΤ τον ρόλο που επιτάσσει το Σύνταγμα. Δηλαδή την αντικειμενική ενημέρωση και να εξασφαλίσει την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων που επιτάσσει η κοινωνική της αποστολής.

«Σε  λίγους μήνες όταν θα συμβαίνει ένα μεγάλο γεγονός είτε στην Ελλάδα είτε στον κόσμο  να είναι αυτονόητη και αυθόρμητη η επιλογή των τηλεθεατών να γυρνούν στην ΕΡΤ για να ενημερωθούν. Δεν θα διακινδύνευα την επαγγελματική μου πορεία αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ» είπε.