Quantcast

Αμυράς: Δεν θα επιτρέψουμε ούτε βίδα ανεμογεννήτριας στα καμένα του Αλεποχωρίου

Fake news του διαδικτύου χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς ειδήσεις για ανεμογεννήτριες ή λατομεία στα καμμένα του Αλεποχωρίου. “Ούτε βίδα ανεμογεννήτριας δεν θα ανεχθούμε στα καμμένα του Αλεποχωρίου. 

Ούτε μισό μέτρο λάκκο για ορυχείο ή λατομείο. Δεν υπάρχουν αυτά για αυτή την κυβέρνηση. Δεν θα το επιτρέψουμε. Εκ μέρους της Κυβέρνησης διαβεβαιώνω το Σώμα ότι τα καμμένα θα επανέλθουν στην αρχική πράσινη κατάσταση. Όλα τα άλλα είναι όλα fake news” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος γνωστοποίησε ότι η μελέτη αποκατάστασης εκπονείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και όχι χάρη στο επιστημονικό προσωπικό η μάχη θα κερδηθεί. Υπενθύμισε μάλιστα ότι τόσο ο δήμος Μεγαρέων για τον οποίον δόθηκε παράταση όσο και ο δήμος Πισίων βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορούν άμεσα να αντλήσουν κεφάλαια για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος από τις περιφέρειές τους.

Αναφερόμενος ειδικά στη δασική υπηρεσία ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε ότι έρχονται προσλήψεις, περιέγραψε ωστόσο μια θλιβερή κατάσταση με άδειες δασικές υπηρεσίες καθώς η τελευταία πρόσληψη έγινε πριν από 17 χρόνια. “Οι δασικές υπηρεσίες είναι άδειες από κόσμο. Τις επόμενες ημέρες έρχεται πρόσληψη 700 δασολόγων , δασοπόνων και διοικητικών μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ενώ άμεσα προχωρά και η πρόσληψη 300 μονίμων υπαλλήλων στη δασική υπηρεσία” κατέληξε ο κ. Αμυράς.

Λίγο αργότερα , αναφερόμενος στην πυρκαγιά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά η οποία σε 4,5 ώρες “περπάτησε” πάνω από 10 χιλιόμετρα. Ακούγοντας μάλιστα την κα Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο μηχανισμός ήταν ανέτοιμος ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για ύβρη απέναντι στους πυροσβέστες και σε όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Εξηγώντας τι εννοούσε όταν μίλησε για ατυχία, τόνισε ότι μιλούσε για το γεγονός ότι η πυρκαγιά συνέβη λίγες ημέρες πριν από την πλήρη ανάπτυξη των πυροσβεστικών αεροσκαφών και τίποτα άλλο.