Quantcast

Αναβίωσε η κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή: Σύγκρουση Σταϊκούρα, Λοβέρδου, Λιβανού για Καραμανλή και Παπανδρέου

Με μια σύγκρουση, η οποία θύμισε 2010 άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με το Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος θέλοντας να απαντήσει σε φράση του Χρήστου Σταϊκούρα στην επιτροπή πως ο λαός έκρινε το ΠΑΣΟΚ και το κατέταξε εκεί που του αξίζει είπε στον Υπουργό Οικονομικών ότι δεν θα έπρεπε καν να τολμάει να τα λέει αυτά. "Η αντιπαράθεση που διάλεξε να κάνει ο κ. Υπουργός μας προσβάλλει. Αρχές του 2009 ήταν βουλευτής. Η κυβέρνησή του παρόξυνε τις δαπάνες εκείνου του έτους στην προεκλογική περίοδο και όταν ανέλαβα από την κα Πετραλιά, ο κ. Πατούλης  έλεγε αν δεν βρω 2,5 δις ευρώ σε 2 ώρες δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και δώρο Χριστουγέννων.Δεν πρέπει να τολμάει να λέει ότι εμείς ρίξαμε τη χώρα στα Μνημόνια όταν ξέρεις ποιοι έχουν βάλει πλάτη για ανάκαμψη της χώρας και όταν ξέρεις ότι συγκρότησες μαζί με αγανακτισμένους και ψεκασμένους το αντιμνημονιακό μέτωπο. Πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός όταν αναφέρεσαι στο ΚΙΝΑΛ" είπε.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση και απάντησε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι όρους " να μην τολμάω να τοποθετηθώ" δεν τους αποδέχεται . "Είμαι  υπερήφανος για την παράταξη που υπηρετώ γιατί παρά τα λάθη και παραλείψεις που όλοι έχουμε κάνει στη χώρα αποδεδειγμένα έχει το πιο θετικό πρόσημο για την κοινωνία και την οικονομία" είπε.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιου Λιβανού ο οποίος αν και επιτέθηκε με σφοδρότητα σε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναγνώρισε τη συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη διάσωση της χώρας. "Ο δικός σας βουλευτής κ. Κατρίνης γύρισε τη συζήτηση στο παρελθόν. Ο Κώστας Καραμανλής  προειδοποίησε εγκαίρως για τους κινδύνους της οικονομίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε με το σύνθημα λεφτά υπάρχουν,  μας οδήγησε στα μνημόνια και μετά ξέρουμε ποια ήταν η πορεία της ελληνικής  οικονομίας και της ταλαιπωρίας.  Η παράταξή μας μαζί με του Βενιζέλου σήκωσαν τη χώρα στα πόδια της" πρόσθεσε.