Quantcast

«Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο ΜέΡΑ25» - Βαριές καταγγελίες από στελέχη και βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα Βαρουφάκη

«Ο αυταρχισμός και η έφεση προς τον εξουσιασμό επί του άλλου ήταν και είναι πάντα διάχυτοι σε καπιταλιστικές, πατριαρχικές κοινωνίες. Τα μέλη του ΜέΡΑ25 υποχρεούνται -ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο και να απελευθερώσουμε τους συνανθρώπους μας- να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση εναντίον κάθε μορφής αυταρχικής, πατριαρχικής, εξουσιαστικής συμπεριφοράς εντός των οργάνων του κόμματος».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το καταστατικό του ΜέΡΑ25. Αν τα κόμματα κρίνονται και με βάση την τήρηση του καταστατικού τους, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έχει ήδη αποτύχει.

Με αποκλειστικές δηλώσεις τους στη Realnews, δύο κορυφαία στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα, η πλέον ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου και ο τέως στενός συνεργάτης του Γ. Βαρουφάκη, Νίκος Καραμπάσης, τινάζουν στον αέρα το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΜέΡΑ25, ενώ οι καταγγελίες περί σταλινικού κόμματος από άλλα στελέχη που αποχώρησαν επιβεβαιώνουν ότι τα λόγια του Γ. Βαρουφάκη είναι έπεα πτερόεντα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews